VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2024.10.23.TEPTI

Juozas Šikšnelis

Prozininkas, dramaturgas, skulptorius

Tepti galima daug ką. Platus pasirinkimas. Sviestą ant duonos, pavyzdžiui, esu girdėjęs pamokymų, kad reikia kuo ploniau tik skylutes riekėje uždengti, tuo tarpu mokantys tepdavo sviestą piršto storumo sluoksniu.

Tepti galima, o dažniausiai reikia, valdininką/biurokratą, kad susimylėtų, išgirstų ir padėtų gauti kokį popieriuką.

Tepti reikia duris, bet tik tuo atveju jei nesitiki netikėtų bei neprašytų svečių, apie kurių užgriuvimą signalizuoja  sugirgždėjusios durys.

Tepti taukais ar aliejumi būtina kepimo formą, kad kepsnys neprisviltų.

Slides tepti būtina prieš išsirengiant slidinėti, o reikalui prispyrus, perkeltine prasme, reikia nevėluoti jas sutepti, išnešant muilą iš keblios situacijos.

Muilu tepamasi norint įtikti galingesniam už save, nors dažnai taikosi tokių, kurie  „be muilo“ bando tą padaryti.

Variklis, nesvarbu koks, be tepalo tiesiog nuo trinties užsidega, iš čia ir plačiau posakis: „netepsi nevažiuosi“.

Žaizdas, sumušimus, nudegimus ir vabzdžių įkandimus bei sąnarius būtina patepti gydomaisiais tepalais, perskaičius vaisto aprašymą arba pasitarus su vaistininku.

Išsitepti galima švarų mundurą. Netyčia, neapgalvotai, pačiam, o jei esi atsargus ir moki saugotis, tai kiti nedraugai atras galimybę ir nepraleis progos tuo pasirūpinti.

Tepti nešvarumais ir purvu konkurentus įprastas veiksmas politikoje ir versle.

Tepti kremais, grąžinančiais jaunatvišką veido odą – mėgstamas senstančių damų užsiėmimas, nesuvokiant, jog į tekančią upę du kartus įbristi niekam nepavyksta.

Tepti medumi patartina liežuvį bendraujant su viršininku, nuo kurio žodžio priklauso tavo ateitis, nes neužtenka žiūrėti jam į burną, neprieštarauti ir nuolankiai linkčioti, bet būtina saldžiai čiulbėti.

Teptis delnus „Moment“ ar kitais efektyviais klijais patartina, jei sėdi kokio nors gausaus fondo valdyboje.

Nebūtina teplioti buvusios valdžios programinius priesakus, užtenka žodžius sukeisti vietomis, jei pasirodytų per silpnai, imkitės keisti vietomis ištisus sakinius. Esmė išliks: nesijaudinkit permainų nesulauksit.

Atgal