VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2024.10.23.Kasmet spalio 24-31 d. visame pasaulyje minima Medijų ir informacinio raštingumo savaitė!

Jos metu Lietuvos viešosios bibliotekos kviečia gyventojus dalyvauti įvairiuose renginiuose ir stiprinti savo žinias, gebėjimus ir nuostatas, padedančias kritiškai vertinti žiniasklaidos, socialinių tinklų informaciją ir atrinkti patikimos informacijos šaltinius. Daugiau informacijos http://mirkt.bibliotekavisiems.lt

Horizontaliai:2. Koks yra svarbiausias autorių teisių apsaugos dokumentas Lietuvoje? Autorių ir gretutinių teisių… 4. Sukčiavimo forma, kuria išviliojami konfidencialūs duomenys, naudojant netikrus internetinius adresus, apsimetant kitais asmenimis arba instaliuojant kenkėjiškas programas? 6. Visuomenės informavimo priemonės ir periodinis informacijos skleidimas jų sistema. 8. ... nuosavybė, teisės į intelektinės veiklos rezultatus (literatūros, mokslo ar meno kūrinį, į artistinį kūrinio atlikimą, fonogramas ir transliacijas, į išradimą ar mokslinį atradimą, pramoninį dizainą, prekių ženklus, puslaidininkinių gaminių topografijas, firmų vardus), geografinę nuorodą, kilmės nuorodą, kilmės vietos nuorodą, apsaugą nuo nesąžiningos konkurencijos ir kitos teisės, susijusios su intelektine veikla pramonės, mokslo, literatūros ir meno srityse. 10. Kaip vadinamas veiksmas, naudojamas norint ką nors paveikti, valdyti, gauti naudos sau ar kitam asmeniui, grupei, organizacijai, institucijai? 12. Idėjų ir kitokios informacijos skleidimas siekiant paveikti ar paskatinti tam tikrą požiūrį, elgseną ar veiksmus naudojantis sąmoningu faktų iškraipymu. 13. Kaip kitaip vienu, tarptautiniu žodžiu vadiname klaidinančių žinių skleidimą?

Vertikaliai:1. 2016 m. pasauliui buvo pristatyta žymioji Sophia. Ji buvo pirmoji robotas …. (kas?) 3. Kaip vadinasi asmenys, kurie pristato iš banko, policijos ar kitos organizacijos, prašo jūsų asmeninių prisijungimų slaptažodžių ar pinigų? Telefoniniai ... 5. Kaip vadinasi programinės įrangos kodai, kuriais analizuojamas vartotojų elgesys? 7. Kokio miesto vardu vadinama tarptautinė konvencija dėl literatūros ir meno kūrinių apsaugos (autorių teisių), priimta 1886 m. Šveicarijoje? 9. Kokiu trumpiniu apibūdinama baimė, nerimas praleisti ką nors svarbaus? 11. Kokia organizacija administruoja atlikėjų ir fonogramų gamintojų teises?

 

Kryžiažodžio atsakymas – žodis, susidedantis iš mažų raudona spalva pažymėtų laukelių. Išspręsto kryžiažodžio atsakymą su savo vardu siųskite adresu [email protected]. Burtu keliu laimingiesiems atiteks specialūs prizai. Su laimėtojais susisieksime asmeniškai nuo lapkričio 4 d.!

 

Atgal