VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2024.08.17.Trampas isterikuoja?

Algimantas Lelešius

1941 m. tremtinys

Kazlų Rūdos Garbės pilietis

Per žiniasklaidą sužinome geras žinias: Kamala Haris, demokratų kandidatė į JAV Prezidento postą, pagal apklausas lenkia Trampą. Tai palanki žinia visiems pasaulio doriems žmonėms.

Tokio odiozinio atstovo į JAV Prezidento postą nebuvo per visą JAV istoriją. Išrinkti tokį būtų gėda JAV demokratijai ir teisėsaugai. Trampas net 4 kartus apkaltintas ir nuteistas dėl įvairių machinacijų, piktnaudžiavimų. Ir vis tiek kandidatuoja?! Ko verta JAV demokratija ir teisėsauga? Tik pajuokos. Vienas rašytojas pasakė: pajuokos bijo net ir tas, kuris nieko nebijo. Trampas vadinamas JAV putinu. Jis yra nenuspėjamas, turintis psichopatinių požymių, todėl sukeltų savo prezidentavimu didelę įtampą visam pasauliui. Vykstant baisiam karui Ukrainoje. Trampas skeptiškai žiūri į paramą Ukrainai, didvyriškai ginančiai laisvąjį pasaulį.

Kamala Haris būtų pirmoji JAV istorijoje moteris, tapusi JAV Prezidente. Tai būtų didelė pagarba ne tik JAV, bet ir viso pasaulio moterims. Kaip gali JAV moterys balsuoti už žmogėną, kuris, kai jo žmona laukėsi, ištvirkavo su pornožvaigde. Jai sumokėjo 130000 dolerių, kad tylėtų. JAV moterys, jeigu Trampą išrinktų, būtų pajuokos vertos pasaulio moterų akivaizdoje.

Trampas ištisai įžeidinėja Kamala Haris, tyčiojasi iš jos. Bet tai nieko neduoda. Tik patvirtina nesuvaldomą Trampo chamiškumą. Jo šalininkai pataria jam liautis, kalbėti apie rimtus dalykus. Bet jis tokių patarimų nepaiso. Jo kalba primena kriminalinio nusikaltėlio žargoną: „Baidenas -  tai mėšlo krūva, aš jį išmesiu į savartyną“, „Jeigu aš paimčiau automatą ir pradėčiau šaudyti į visus einančius gatve, mano populiarumas tarp mano šalininkų nesumažėtų“, „Jeigu aš pralaimėsiu rinkimus, bus daug kraujo“.

Trampas kaltina Kamala Haris antisemitizmu. Bet ir čia su juo negalima sutikti. Kamala teigia, kad Izraelis turi teisę gintis, bet gynyba gynybai nelygi. Karo pradžioje „Hamas“ įvykdė niekšišką išpuolį ir nužudė 1200 taikių žydų piliečių. Izraelis kovodamas su „Hamas“ jau nužudė virš 40000 palestiniečių, t.y. 30 kartų daugiau negu žuvo žydų. Tai, suprantama, kelia didelį susirūpinimą pasaulio visuomenei.

 

 

 

Atgal