VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2024.08.17.S. Kairys su darbo vizitu viešės Austrijoje: pasirašys memorandumą, dalyvaus Europos kultūros sostinės Bad Išlio renginiuose

Rugpjūčio19–20 dienomis kultūros ministras Simonas Kairys su darbo vizitu lankysis Austrijoje – Zalcburge ir šių metų Europos kultūros sostinėje Bad Išlyje.

Zalcburge S. Kairys pasirašys susitarimo memorandumą tarp Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos ir Austrijos Respublikos federalinės meno, kultūros, valstybės tarnybos ir sporto ministerijos dėl bendradarbiavimo kultūros ir meno srityse, dalyvaus abiejų šalių tarpusavio diplomatinių santykių 100-mečio minėjime.

Vizito metu numatyti kultūros ministro susitikimai su Zalcburgo žemės Ministro Pirmininko pavaduotoju Stefanu Schnöll, Europos regionų instituto įkūrėju ir pirmininku prof. Franzu Schausberger, kultūros įstaigų ir fondų atstovais, taip pat Valstybinio jaunimo teatro spektaklio „Užburtas kalnas“ (rež. Krystian Lupa), kurio premjera įvyks Zalcburgo tarptautiniame festivalyje, trupe.

S. Kairys lankysis Bad Išlio – Europos kultūros sostinės 2024  – programos renginiuose, susitiks su šio projekto meno direktore Elisabeth Schweeger.

Bad Išlis yra Austrijos Alpių Zalckamerguto regione. Jį sudaro 23 savivaldybės, kurios visos kartu gavo 2024 m. Europos kultūros sostinės titulą.

Organizatorių nuotrauka

Atgal