VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2024.07.17.Uždažyti

Juozas Šikšnelis, Prozininkas, dramaturgas, skulptorius

Tai pats paprasčiausias veiksmas atsikratyti praeities. Užtenka kilogramo Tikkurila, Remmers, Pinotex, Vivacolor ardar dešimčių kitų rūšių dažų, teptuko ir komunistinės ar kriminalinės praeities kaip nebūta.

Uždažyti galima viską – tolimesniąją praeitį ir vakarykštę, kai žmona, remdamasi Stambulo konvencija, kurioje kalbama apie smurtą prieš moteris, smurtaudama artimoje aplinkoje įtaiso tau po akimi mėlynę, o ryte apgailestaudama ir atsiprašinėdama, pasitelkusi visą kosmetikos industriją, bando uždažyti savo nederamos veiklos vaisius.

Uždažyti galim ne tik dažais, bet ir gerais darbais.  Tiesa, tas taikosi itin retai, nes kas pašauktas daryti blogus darbus, tas vargu ar kada stos į dorų darbų kelią.

Naminė degtinė arba samagonas uždažomas tirpia kava ir tiekiamas kaip konjakas. Neišlavinto skonio gėrikai, trokštantys tik apkvaisti, lengvai tuo patiki.

Nebandykite padengti seno paviršiaus naujomis spalvomis, norint gero rezultato, būtina senąjį paviršių rūpestingai nuskusti – iki pašaknų, kad seno neliktų nei kvapo, nei vaizdo.

Blynus ar duoną dažo į mirkalą, taukus, aliejų ir valgo.

Seime per kadenciją apie dešimt procentų (ne absoliutus skaičius) seimūnų persidažo ir pasikeičia politinį atspalvį. Spalvų šalies politikoje atrasti sunku –  daugiausia atspalviai.

Klausimas protų mūšiui: kas lengviau: pakeisti politinę ar plaukų spalvą?

Kiekvienas metų laikas vis kitomis spalvomis perdažo žemę.

Keičiantis metų laikui persidažo ne vien augalai, bet ir gyvūnai, derindamiesi prie aplinkos.

Dar vienas klausimas Protų mūšiui: kas greičiau persidažo: politikas ar chameleonas?

 

 

 

Atgal