VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2024.04.20.Prof. Augustino Voldemaro 141-ojo gimtadienio paminėjimas Kaune

 Kauno Petrašiūnų kapinėse  ant prof. A. Voldemaro  kenotafo pilietinių ir patriotinių organizacijų atstovai uždegė žvakutės ir sugiedojo Lietuvos himną.

Po to nuo Laisvės al. ir Vytauto pr. sankirtos  vyko  ekskursija pėsčiomis "Prof. Augustino Voldemaro gyvenimo ir veiklos keliais Kaune", kurios aptarimas baigėsi  Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos salėje. 

Ekskursijos metu buvo prisiminti  pagrindiniai prof. A. Voldemaro gyvenimo ir veiklos Kaune  įvykiai, pristatyti ir aptarti   atvirukai/nuotraukos/ dokumentai bei apžiūrėta  buv. Lietuvos karininkų ramovė iki 1937 m.( dabar LPKTS būstinė Laisvės al. 39), kurioje profesorius lankėsi ne kartą.

Šis renginys  buvo skirtas pirmojo Lietuvos Ministro pirmininko, Užsienio reikalų ministro, Krašto apsaugos ministro  prof. Augustino Voldemaro (1883-1942) 141-ojo gimtadienio progai ir pirmojo Lietuvos valstybės prezidento Antano Smetonos (1874-1944) metams (150-osios gimimo metinėms) paminėti.

Renginį inicijavo, organizavo ir vedė gidas, visuomenininkas,  LGGRTC Sekretoriato vyresnysis patarėjas dr. Raimundas Kaminskas. 

 

Atgal