VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2024.04.15.Moters kūnas po gimdymo: nereikia bijoti pokyčių

Mikhail Nilov iliustracija iš pexels.com

Nėštumas ir gimdymas daugelio šeimų namuose yra tikras iššūkis. Juk keičiasi rutina, dažnai gyvenimo būdas, o moterims – ir jų kūnas. Visiškai normalu, kad po gimdymo jis niekada nebebus kaip iki nėštumo pradžios ir su tuo nereikia bandyti susitaikyti – tuo net reikia džiaugtis.

Viskas priklauso nuo genų

Daugelis moterų nėštumo gale pradeda svajoti apie sportą, tikisi, kad labai greitai, jau po poros savaičių, vėl sėkmingai tilps į tuos pačius drabužius, kuriuos dėvėjo iki tol. Deja, dažniausiai realybė yra visiškai kitokia. Taip, yra moterų, kurios tikrai labai greitai grįžta į  formas, tačiau tai greičiau yra išimtis nei taisyklė.

Visgi, net ir tais atvejais, kai kūno formos ne tokios, kokios buvo iki tol, nereikėtų riboti savo lytinio gyvenimo, kadangi pastarasis gali padėti kur kas greičiau psichologiškai atsigauti ir grįžti į įprastą gyvenimo ritmą. Tik nepamirškite apsaugos priemonių, kurias galite įsigyti čia https://prezervatyvai.net/skyn-prezervatyvai.

Yra operacijos

Jeigu pilvo raumenys atsiskyrė – nereikia bijoti, kad kūno pokyčiai tokie ir bus visą gyvenimą. Šiuo metu yra daug operacijų, kurios gali padėti susigrąžinti formas iki gimdymo. Tai galioja ir tokiu atveju, kai kalbama apie makšties rekonstrukciją. Svarbiausia, žinoma, mediko rekomendacijos ir patarimai, galimybių aptarimas.

Svarbiausia – poilsis ir sveikata

Visgi, kad ir kaip norisi kuo greičiau vėl džiaugtis dailiomis kūno formomis, reikia nepamiršti, kad gimdymas ir nėštumas yra sunkus darbas moters organizmui, tad pirmiausia reikia kuo daugiau dėmesio skirti savo sveikatai. Tiek fizinei, tiek psichologinei. Ir kai juntama, kad jau galima grįžti į įprastas gyvenimo vėžes – tuomet laikas pradėti labiau save puoselėti.

 

Atgal