VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2023.12.07.Seimas pritarė siūlymui pratęsti dviejų pelno mokesčio lengvatų (investicinio projekto lengvatos ir kino filmams taikoma lengvatos) galiojimą

„Šios dvi pelno mokesčio lengvatos jau galioja penkerius metus. Matome, kokią naudą tai kūrė tiek sektoriams, tiek valstybės biudžetui per papildomas pajamas. Tapome patrauklesni specifinėse veiklose, ypač kino pramonei, kuri padarė didelį šuolį ir pritraukė papildomų investicijų. Nors ši lengvata vieniems metams kainuoja apie 17 mln. eurų, bet per tą laikotarpį iš papildomų šaltinių yra pritraukta apie 50 mln. eurų filmų industrijai – kino pramonė ir atvykstantys kūrėjai Lietuvoje palieka ir išleidžia pinigus čia kurdami, įgyvendinami savo projektus.

Tai yra galimybės verslams, teikiantiems paslaugas ir prisidedantiems prie filmų gamybos, tapti ekonomikos skatintojais. Tokios išvestinės naudos yra skaičiuojama apie 200 mln. eurų per šios lengvatos gyvavimo laikotarpį“, – Seimo kanceliarijos Spaudos biurui sakė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė.

 

Atgal