VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2023.11.30.Gruodžio 9 d. 16.00 val. liejamų žvakių vašku ir Dzūkijos miškais kvepiantis pokalbių vakaras su etnografe, unikalių istorijų pasakotoja, senųjų tradicijų žinove, šviesą ir šilumą spinduliuojančia Onute Drobeliene.

 

Lietuvos etnografė, pedagogė ir tautodailininkė Onutė Drobelienė, sukurs šiltą ir šviesią atmosferą. Ji yra žinoma, kaip keturių Dzūkijos nacionalinio parko ansamblių vadovė, rengia amatų mokymo mokyklėles, seminarus, rašo straipsnius žiniasklaidai, skaito paskaitas visuomenei. Laisvalaikiu mokosi senųjų amatų, užrašinėja, įrašinėja, fotografuoja senuosiuose dzūkų kaimuose, renka ir restaurauoja senovinius buities rakandus. Jos šviesa ir šiluma ne tik spinduliuoja iš jos kūrinių, bet ir perduoda amžinąją tautinę išmintį.



Pokalbio su Onute Drobelienetema – adventas, išminties ir atradimų laikas. Garsi etnografė dalinsis apie lėto žiemojimo magiją, žmogaus ir gamtos draugystės paslaptis bei advento rimtį ir žaismę. Ji atskleis senųjų papročių prasmę, kurią galime panaudoti savo kasdieniame gyvenime. Gruodžio 9 d., vakare atrakindami senųjų papročių prasmes, tiesime tiltus link savo namų, į Kūčių vakarą, į atgimimo stebuklą.


Klaipėdos etnokultūros centras kviečia pasinerti į stebuklingą Advento laikotarpį. Gruodžio 9 d. 16.00 val.  Pokalbis su Onute Drobeliene „Už tamsių girių ugnelė žiba“(Daržų g. 10).

Atgal