VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

03 21. Kovo 11-osios šventimas Paįstrio krašte

Ona Striškienė, Paįstrys, Panevėžio r.

Kovo 11-ajai – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtas renginys Paįstrio kultūros centre vyko iš vakaro. Gražiu renginiu rūpinosi ir pravedė Paįstrio liaudiškos muzikos kapelos „Gegužinė“ vadovė Jolita Rutkauskienė. Su turininga programa svečiavosi Panevėžio muzikinio teatro styginių kvartetas ir solistė Laima Česlauskaitė. Jie atliko koncertinę programą ,,Skriski, skriski Lietuvėlėn''. Tai buvo labai nuoširdus, aukšto meninio lygio koncertas.

Po koncerto buvo atidaryta kraštiečio menininko fotografo Sauliaus Saladūno paroda „Plokštumos“. Atidarydamas parodą apie fotografavimo meną, eksponuojamus kūrinius ir save labai įtaigiai ir įdomiai kalbėjo pats menininkas. Susirinkusiųjų vardu menininką pasveikino Paįstrio gyventojų bendruomenės centro pirmininkas Rimantas Pranys.

Groja Panevėžio muzikinio teatro styginių kvartetas

Fotomenininką Saulių Saladūną (dešinėje) sveikina Paįstrio bendruomenės pirmininkas Rimantas Pranys

Šventėje kalba Daukniūnų padalinio vadovė Arneta Matuzevičiūtė

Kovo 11-osios popietę Paįstrio kultūros centro Daukniūnų bendruomenės salėje vyko šventinis renginys. Sugiedotas tautos himnas, trumpai pakalbėta, vyko koncertas. Po jo renginio dalyviai turėjo galimybę apžiūrėti penkių fotografų eksponuotas nuotraukas. Apibendrinta paroda „Mano šalis Lietuva“. Jiems skirtos padėkos ir dovanėlės.

Parodai fotografijas pateikė penki autoriai. Ekspozicijoje atkreiptas dėmesys į kasdienybėje glūdinčias nepaprastas ir magiškas akimirkas, gamtos spalvas ir istorines vertybes. Parodos rengėja Arneta Matuzevičiūtė apibūdina: „Šiuos Lietuvos atspalvius parodoje atspindi Eglės Palionytės ir Stasio Skrebio darytos nuotraukos. Vlados Čirvinskienės autoriniai darbai alsuoja tautiškumu ir lietuvybe – juose gausu valstybinės simbolikos. Platus žvilgsnis atsispindi Onos Striškienės fotografijose, kurių neriboja nei tematika, nei metų laikai, nei požiūrio kampai... Tuo tarpu Lauros Varnavičiūtės nuotraukose ryškesnė urbanistinė Lietuvos pusė. Vis autorių darbai susipina į visumą, kurioje harmoninga sinteze atsiskleidžia Lietuva ...graži savo žmonėmis, gamta, simbolika, šventėmis istorija...“.

 

Fotografijos iš Onos Striškienės asmeninio archyvo

Atgal