VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

04 08. Apklausa: ekonominis šalies padėties vertinimas blogėja

Pastarąjį mėnesį 4 procentiniais punktais padaugėjo gyventojų, teigiančių, kad šalies ekonominė padėtis per pastaruosius 2 mėnesius pablogėjo. Lyginant su vertinimais prieš metus (2015 metų kovą), manančių, kad ekonominė padėtis pablogėjo, padaugėjo 6 procentiniais punktais, rodo sociologinė apklausa. 
Kovo 4-15 dienomis atliktos apklausos duomenimis, kovą kas dešimtas (11 proc.) apklaustas suaugęs šalies gyventojas manė, kad per pastaruosius 2 mėnesius ekonominė padėtis Lietuvoje pagerėjo, 44 proc. nurodė, kad ji nepasikeitė, o keturi iš dešimties (41 proc.) respondentų atsakė, kad ekonominė Lietuvos padėtis per pastaruosius kelis mėnesius pablogėjo. 4 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.
Situacija šalies ekonomikoje daugiau nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su nebaigtu viduriniu išsilavinimu bei su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (iki 550 eurų), pensininkai, bedarbiai ir namų šeimininkės. 
Ekonominės padėties pagerėjimą per pastaruosius kelis mėnesius santykinai daugiau pastebėjo jaunesni nei 50 metų žmonės, respondentai su aukštuoju išsilavinimu bei su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (per 900 eurų).

Atgal