VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

03 19. Finalinis atrankos į Euroviziją konkurso etapas su raganos medžioklės priedu

Algimantas  Lelešius

Eurovizijos atrankos konkurso dalyvių vertinimo komisijos sudėtis kėlė abejonių. Tokių patyrusių komisijos narių kaip garsi operos dainininkė N. Kazlaus galėjo būti daugiau. Ji vertino profesionaliai ir jos vertinimų buvo malonu klausytis. O tokių greičiau diletantų kaip T. Sinickis, J. Arlauskaitė- Jazzu galėjo būti mažiau.

Bet visus komisijos narius savo arogancija, įžūliais išsišokimais prieš dainininkę Aistę perspjovė Ibelhauptaitė. Ji sugadino nuotaiką milijonui žiūrovų. Jai visai nerūpėjo objektyvus dainininkės pasirodymo vertinimas (kaip N. Kazlaus), o rūpėjo pasinaudojus proga išlieti savo, panašu, vampyrišką charakterio iškrovą. Yra toks išsireiškimas: raganų medžioklė. Būtent tokią medžioklę jau priešpaskutiniame konkurso etape pradėjo Ibelhauptaitė isteriškai šaukdama:  „Jūs demonstruojate tokį negatyvą... galima pagalvoti, kad tuoj krisite“. Dabar atsirado toks posakis: prekyba poveikiu, o Ibelhauptaitė  tarsi pradėjo prekybą neapykanta. Bet didesnė kaltė, panašu, ne jos, o tų, kurie praradę nuovoką pakvietė Ibelhauptaitę į komisiją. Ibelhauptaitė vykdė viešą patyčių iš dainininkės seansą. Ko vertas šis renginys, jeigu buvo sugadinta nuotaika milijonui žiūrovų?

O LRT su pasimėgavimu vis reklamavo konkurso paskutinį finalinį etapą kartodama Ibelhauptaitės įžeidžiančius žodžius. Vaizdas buvo tikrai slegiančiai amoralus. LRT prisijungė prie raganos medžioklės.

Prisijungė prie jos ir renginio vedėja. Po Aistės įspūdingai atliktos emonacionaliausios dainos įsivyravo  įtampa, žiūrovai tikėjosi, kad vedėja sieks sumažinti įtampą, ir neprašys vertinti Ibelhauptaitės, o  prašys vertinti kitus komisijos narius. Bet kur tau? Dar kartą sugriaudėjo žiūrovų gerą nuotaiką gniuždantis Ibelhauptaitės balsas. Tokių atsitiktinių sutapimų, kad ir Ibelhauptaitė, ir televizijos reklama ir renginio vedėja – visi prieš vieną dainininkę – nebūna. Kaip tai paaiškinti? Čia drąsiai galima naudoti terminą sąmokslo teorija.  Net trijuose konkurso etapuose Aistė užtikrintai nugalėjo. Ne visiems tai patiko. Todėl ir nuspręsta buvo smūgiuoti žemiau juostos, pradėti raganos medžioklę. Ir ragana buvo sumedžiota. Suderintais niekšingais veiksmais. Tokį pasityčiojimą iš dainininkės ir iš žiūrovų galima būtų užprotestuoti teisėsaugos instancijoje.

Atgal