VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

10 16. Plaukai: ir gražu, ir pasibjaurėtina. Koks plaukų šalinimas efektyviausias?

Moterų plaukai – tai viena gražiausių puošmenų. Dailiosios lyties atstovės kiekvieną mėnesį išleidžia nemažas pinigų sumas, kad savo plaukų grožiu ir spindesiu kerėtų pasaulį. Tačiau ne mažiau vargo yra ir tuomet, kai plaukai ima augti ne tik ant galvos. Pažastys, kojos, viršutinė lūpa, bikini zona ar net rankos – tai sritys, nuo kurių plaukus šalina kiekviena save gerbianti moteris. Ir visos slapčia svajoja, kad vieną gražią dieną tie bjaurūs plaukeliai patys pradingtų...

Plaukų šalinimas moterims kelia galvos skausmą ne veltui. Visi populiariausi plaukelių naikinimo būdai turi savo pasekmes. Panagrinėkime kiekvieną iš jų:

ñ     Skutimas. Norint turėti švelnią odą – skustis tenka kiekvieną dieną. Tai užima labai daug laiko, dirgina odą, atsiranda spuogeliai, dažnai oda yra įpjaunama.

ñ     Depiliacija vašku / cukrumi. Ne visada pašalina visus plaukelius, procedūra skausminga, reguliariai depiliuojant visas plaukuotas vietas – tenka išleisti nemažas pinigų sumas. Nuo depiliacijos vašku taip pat neretai atsiranda spuogelių, pūlinukų, įaugusių plaukelių, dirginama oda.

ñ     Rotaciniai epiliatoriai.Ne visada pašalinami visi plaukeliai, dalis plaukelių tiesiog nutrūksta (vietoj to, kad būtų pašalinami su šaknimi), dėl to greitai atauga. Procedūros skausmingos. Prieš procedūrą plaukelius tenka paauginti, o tai gali kelti diskomfortą. Taip pat gali atsirasti spuogeliai, pūlinukai, įaugę plaukeliai.

ñ     Cheminė depiliacija kremu / putomis / losjonais. Nors ši procedūra ir neskausminga, tačiau jaučiamas perštėjimas. Be to – cheminės priemonės sunkiai susitvarko su storesniais plaukeliais, dėl to nėra labai veiksmingos. Dažnos alerginės reakcijos.

ñ     Elektrolizė. Procedūra itin skausminga, reikalingi nuskausminamieji. Gydymas be galo ilgas, kadangi vienos procedūros metu galima pašalinti plaukelius iš labai nedidelio odos ploto.

Tiek daug nepageidaujamų plaukelių šalinimo būdų – tačiau nejaugi nėra nei vieno tokio, kuris būtų  ilgalaikis, efektyvus ir nebūtų labai skausmingas? Netiesa. Šių laikų technologijų dėka moterys gali lengviau atsikvėpti ir pamiršti savo vargus, kadangi  tai galima pasiekti efektyvių ilgalaikių plaukelių šalinimo būdais– depiliacija lazeriu ir fotoepiliacija, kurie yra dar labiau patobulėję.

ñ     Plaukų šalinimas lazeriu. Paprastai užtenka vos 6 procedūrų, kurių dėka pasiekiami ilgalaikiai rezultatai. Plaukeliai neatauga net iki kelerių metų. Susitaupo nemaža pinigų suma bei didelis laiko kiekis. Skausmas minimalus.

ñ     Fotoepiliacija. Šis plaukelių šalinimo būdas, kaip ir plaukų šalinimas lazeriu, yra ilgalaikis, tačiau procedūros užtrunka trumpiau. Rezultatai taip pat išlieka iki kelerių metų, plaukelius šalinti galima nuo bet kurios kūno dalies. Rezultatams pasiekti paprastai pakanka 6 procedūrų.

Apskritai, didelio skirtumo tarp plaukų šalinimo lazeriu ar fotoepilacijos būdų nėra, jeigu naudojama patikima medicininė įranga. Efektyvumas yra labai panašus, todėl vis dažniau atliekamos fotoepiliacijos procedūros, nes jos saugesnes, komfortiškesnės ir, kas nemažai svarbu, yra patrauklesnės finansiniu atžvilgiu.

Nusprendus plaukus šalinti lazeriu arba fotoepiliacijos būdu, labai svarbu atsakingai pasirinkti lazerinės dermatologijos centrą. Kad procedūros būtų saugios, tikslingos ir efektyvios, lazerinė klinika turi užtikrinti:

ñ     Kad prieš pradedant procedūrų ciklą pacientą apžiūrės gydytojas.

ñ     Kad gydytojas bus visiškai objektyvus ir jei procedūra Jums netinkama – apie tai informuos.

ñ     Lazerinė klinika turi turėti moderniausią ir galingą intensyvios pulsinės šviesos (IPŠ) medicininę įrangą, kuri veiktų iki 40 J/cm² odos paviršiuje ir turėtų papildomą vandens aušinimą, kuris sumažina nudegimų riziką.

ñ     Įranga privalo turėti visus medicininės įrangos sertifikatus, kurie užtikrina procedūrų saugumą ir efektyvumą.

Viena iš lazerinių klinikų, atitinkančių visus aukščiau pateiktus reikalavimus, yra VILNIAUS LAZERINĖS DERMATOLOGIJOS CENTRAS. Be to – čia plaukų šalinimą atlieka už konkurencingą kainą, o perkant 3 procedūrų paketą – taikoma 33% nuolaida.

Įdomūs faktai apie plaukus:

ñ     plaukai greičiau auga pavasarį ir vasarą;

ñ     raudonplaukių moterų plaukai naudojami higrometruose (tai aparatai, kurie matuoja oro drėgnumą);

ñ     vidutiniškai per mėnesį plaukai išauga apie 12 milimetrų;

ñ     kai kurie plaukai gyvena 7 metus;

ñ     ilgiausi plaukai priklauso kinietei, kurios plaukų ilgis yra 5 metai ir 93 centimetrai. Plaukus augino virš 30 metų;

ñ     moterims, kurių amžius nuo 40 iki 50 metų, gali iškristi iki 20proc. plaukų.

Parengė: Mingailė Žemaitytė, www.lazeriniscentras.lt

Atgal