VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

07 09. Ačiū Jums, Gydytoja...

Birutė Silevičienė

Tik šiltais ir nuoširdžiais padėkos žodžiais kalba pacientai apie Vilniaus VšĮ Antakalnio poliklinikos šeimos gydytoją ponią Renatą Misevičienę.

Teisingai pasirinkusi medikės kelią, uoliai vykdo duotą priesaiką saugoti ir globoti žmogaus sveikatą, užbėgti ligai už akių, gydyti ir išgydyti, suteikiant žmogui teisę džiaugtis gyvenimu.

Šeimos gydytoja Renata Misevičienė

Gydytoja net po darbo valandų atsiliepia į telefono skambučius. Nors išeiginės skirtos šeimai, bet jai pirmoje vietoje – pacientai. Ir per atostogas jų sveikata rūpi labiau nei poilsis.

Gydytoja daug skaito medicinos tema knygų, mėgsta grožinę literatūrą. Ji - įdomi pašnekovė, nes turi didelį žinių bagažą ir tai pritaiko bendraujant su pacientu.

Nenustebkite, jei po atostogų sugrįžusi gydytoja paskambins pacientui ir nurodys atlikti laboratorinius tyrimus ar pakvies apsilankyti poliklinikoje, nukreips pas specialistus.

Neveltui vyresnio amžiaus žmonės sako: „Mūsų daktarytė – Dievo dovana“, „Ji – mūsų Angelas Sargas žemėje“. Ir jie yra teisūs. Jos ramus, švelnus balsas ramina, guodžia, drąsina ir skatina gyventi, surasti gėrį ir džiaugsmą.

Renata Misevičienė sako: „Nuo kalendorinio amžiaus mes nepabėgsime, jo nepakeisime, o biologinį amžių pakeisti galime, jeigu sveikai gyvensime. Reikia atsisakyti rūkymo, svaigiųjų gėrimų, nevisavertės mitybos, vengti streso, pervargimo, saugotis infekcinių ligų. Turime rūpintis savo sveikata ir ja domėtis.

Moksliniai darbai sako, kad daugumos ligų - kaip vėžys, širdies ir kraujagyslių ligos, Alzhaimerio priežastis yra laisvieji radikalai, nes greitina ir senėjimo procesus.“

Iš to, ką pataria gydytoja, yra paprasta taisyklė: būsime sveiki, būsime ir laimingi. Žmogus ne robotas, jis turi su meile ir dora žiūrėti į savo gyvenimą, rūpintis ir saugoti save, šeimą.

Visada miela ir nuoširdi yra gydytojos Renatos Misevičienės seselė (slaugytoja). Rašau tarp skliaustelių, nes man visada brangesnis pirminis pavadinimas. Tai darbštuolė Dalytė Bartašienė, kuri dirba ranka rankon su dviejų kabinetų šeimos gydytojomis.

Liepa – atostogų metas. Iš visos širdies linkiu medikėms turiningai praleisti atostogas ir pailsėti savo sveikatos labui, šeimos džiaugsmui, savo pacientus patikėjus kolegų globai.

Lauksime Jūsų sugrįžtant, mūsų mielosios!

Atgal