VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

05 31. Lietuvos gyventojai vis labiau rūpinasi sveikata

Laima Sakalienė

Du iš dešimties Lietuvos gyventojų jaučiasi ramūs dėl savo sveikatos, Estijoje - šeši iš dešimties, o Latvijoje keturi iš dešimties apklaustų gyventojų, rodo apklausa, kurią atliko draudimo bendrovė PZU.
20 proc. Latvijos ir Lietuvos gyventojų labai rūpinasi savo sveikata, Estijoje - tik 6 proc.
"Tokie ženklūs skirtumai tarp Baltijos šalių gyventojų byloja apie skirtingą sveikatos sistemų kaimyninėse valstybėse vystymąsi. Skiriasi ir gyventojų požiūris į sveiką gyvenimo būdą. Kaip rodo tyrimo rezultatai, estai pasitiki šalies sveikatos apsaugos sistema ir rūpinasi savo sveikata. Savo sveikata vis daugiau rūpinasi Lietuvos gyventojai; vis daugėja įmonių, teikiančių savo darbuotojams sveikatos draudimą, be to, gyventojai ir patys kaupia lėšas gydymui ir medicinos išlaidoms", - paaiškino vykdomasis "PZU Lietuva" direktorius Marius Jundulas.
Jis pastebėjo, kad demografiniai Baltijos šalių duomenys skiriasi minimaliai - gyventojų gyvenimo trukmė panaši, gyventojų struktūroje dominuoja vyresniosios kartos žmonės.
Visose trijose šalyse didesnes pajamas uždirbantys gyventojai jaučiasi saugesni dėl savo sveikatos nei mažesnes pajamas uždirbantys gyventojai.
Apklausa parodė, kad Lietuvos ir Estijos miestų gyventojai labai pasitiki savo sveikata, tuo tarpu Latvijoje situacija priešinga - kaimo vietovių gyventojai jaučia didesnį saugumą dėl savo sveikatos nei Rygos gyventojai.

Atgal