VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

06 15. Plokščiadugnės kiniškos lėkštės gali sukelti pavojų sveikatai

 

Iš Kinijos importuotos plokščiadugnės, melamininės lėkštės dėl didesnio nei leidžiama formaldehido kiekio gali kelti pavojų sveikatai. Tokį perspėjantį pranešimą gavo Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) per Europos Komisijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistemą (RASFF).

 Į Lietuvą tokių lėkščių iš Lenkijos įvežė ir rinkoje išplatino UAB "Due Leo" (Alytus).

 Visa informacija apie įvykį, pasak VMVT pranešimo, perduota medžiagų ir gaminių, besiliečiančių su maistu, kontrolę atliekančiai Valstybinei ne maisto produktų inspekcijai prie Ūkio ministerijos. Šios įstaigos specialistai nedelsiant pradėjo atvejo tyrimą.

 Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ragina pirkėjus, įsigijusius nurodytas plokščiadugnes lėkštes (prekinis ženklas: Plate NGA 0364, brūkšninis kodas 5900232866748, ant lėkščių dugno priklijuotas užrašas: melamininiai indai, pagaminti Kinijoje, Nr. 820120), grąžinti jas prekybininkams įsigijimo vietose.

 Nuo šių metų pradžios Europos Komisija RASFF sistema paskelbė jau 33 pranešimus dėl įvairių nesaugių su maistu besiliečiančių gaminių, importuotų iš Kinijos.

Atgal