VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

05.24. „Užauginta be antibiotikų“

Parduotuvių lentynose esančių maisto produktų gausoje galima rasti ir tokių produktų, kurie paženklinti etiketėmis „Užauginta be antibiotikų“, „Vištų, kurios negydytos antibiotikais, kiaušiniai“, „Kiaušiniai, gauti iš vištų, kurios negydytos antibiotikais“ ar panašiomis.

Ant pakuočių naudojamos etiketės, informuojančios, kad, pavyzdžiui, vištiena „Užauginta be antibiotikų“, „Vištų, kurios negydytos antibiotikais, kiaušiniai“, „Kiaušiniai, gauti iš vištų, kurios negydytos antibiotikais“ ir kt., nurodo, kad maistiniai gyvūnai, iš kurių gaunami taip paženklinti maisto produktai, visą jų auginimo laikotarpį nebuvo gydyti antibiotikais. Gamintojai šiuo teiginiu patvirtina, kad jų įmonėse yra įdiegta ilgalaikė antibiotikų naudojimo maistiniams gyvūnams mažinimo strategija, o šios strategijos tikslas – sumažinti antibiotikų naudojimą maistiniams gyvūnams gydyti.

Neatsakingas, perteklinis antibiotikų naudojimas maistinių gyvūnų auginime skatina bakterijų atsparumo antimikrobinėms medžiagoms išsivystymą.

Parengė Birutė Silevičienė

Atgal