VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

03.25. Skrandžio rūgštingumo problemos

Jeigu  suvalgius sunkiau virškinamo bei aštresnio maisto vis dažniau ima pasireikšti nemalonūs simptomai: suprastėjęs virškinimas, rėmuo, gastroezofaginio refliukso liga (GERL) ir kt., tai nėra atsitiktinis reiškinys.

 Šiandien vaistinėse galima rasti tikrai nemažai augalinių preparatų, žolelių arbatų, tinktūrų, gerinančių virškinimo sistemos darbą ir padedančių slopinti GERL simptomus. Padėti gali alavijo sultys, kmynai, ciberžolė, imbieras, karčioji rūdgrūdėlė, margainio, ramunėlių, melisų, šventagaršvės arbatos, šiltas, medumi saldintas vanduo ir kt. 

Skrandžio rūgštingumo problemas reikia spręsti integratyviai

Su skrandžio rūgštingumo disbalanso simptomais, be kitų, gerai kovoja saldymedis, iš kurio dėl saugumo pašalinta glicirhizininė rūgštis, t.y. deglicirinizuotas saldymedis (DGL). Ši saldymedžio forma daug metų naudojama užsienio praktikoje, neseniai atsirado ir Lietuvoje.

Niekaip nesusitvarkant su skrandžio rūgštingumo disbalansu, ypač vyresniems negu 60 metų žmonėms, reikėtų nebelaukti ir kreiptis į gydytoją – jis sudėlios teisingą ir efektyvų gydymo planą.

Parengė Birutė Silevičienė

 

Atgal