VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

02.12. Maistas, kurio negalima laikyti šaldytuve

Kai kurie produktai šaldytuve netenka skonio ir greičiau sugenda. 

Duona. Šaltis ištraukia iš duonos drėgmę, tad ji taps nebevalgoma kur kas greičiau nei laikant duoninėje ar spintelėje.

Kepiniai. Šaltis sutrumpina kepinių galiojimo laiką. Geriausia juos laikyti sandariose pakuotėse kambario temperatūroje.

Česnakai. Jeigu laikysite juos šaldytuve, jų skonis pamažu dings, o jūsų šaldytuvas atsiduos česnakais.

Svogūnai. Svogūnai šaltyje praranda savo skonį. Laikykite juos maišelyje, kuris leidža cirkuliuoti orui, tik padėkite atokiau nuo bulvių – jų išskiriama drėgmė gali paskatinti svogūnus pūti.

Bulvės. Šaltis bulvėse esantį krakmolą paverčia cukrumi, kas reiškia, jog bulvių skonis jas laikant šaldytuve pasikeis į neigiamą pusę.

Pomidorai. Jie šaldytuve suminkštės ir praras ryškią spalvą, kurią pomidorams suteikia juose esantis likopenas, labai naudinga sveikatai maistinė medžiaga.

Bazilikai. Šioms prieskoninėms žolelėms reikalinga šiluma, o šaltis, priešingai, susilpnina jų skonį. Geriausia pamerkti baziliko šakeles į vandenį ir keisti jį kas porą dienų. 

Prieskoniai. Jokiu būdu nedėkite prieskonių į šaldytuvą – tai turės neigiamos įtakos jų skoniui.

Malta kava. Ją laikykite uždarytą sandarioje dėžutėje ir jokiu būdu ne šaldytuve.

Aliejus. Šaldytuve reikia laikyti tik riešutinius aliejus, o visi kiti šaltyje praranda savo tekstūrą ir susidrumsčia.

Medus. Medus šaldytuve susikristalizuoja ir jį tampa sunku tepti.

Obuoliai. Šie vaisiai ilgiau išliks švieži ir sultingi, jeigu laikysite juos kambario temperatūroje.

 

Atgal