VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

11.23.. Ššš... intymios prekes: kodėl vis dar vengiame apie tai kalbėti?

Mes nevengiame diskutuoti apie madas, suvalgytą maistą, skyrybas, pašlijusius santykius, keliones ir visa kita, tačiau kažkodėl pritylame kalbai pasisukus apie intymius dalykus. Geriausiu atveju šiomis temomis tyliai pasišnabždame su geriausia drauge. Štai, pavyzdžiui, sekso žaisliukai yra visiškai normali prekė, kaip ir daugelis kitų. Bet dažnas ne tik vengia apie jas diskutuoti, dalytis patirtimi, tačiau drovisi net praverti tokių parduotuvių duris, o žiūrinėdamas asortimentą internete vis žvilgčioja, ar kas neprieina iš už nugaros...

Erotinių prekių įvairovė

Gundančias, jaudinančias, seksualumą ir malonumus dovanojančias prekes galime suskirstyti į kelias kategorijas:

·         seksualūs drabužėliai: kelnaičių ir liemenėlių komplektai, naktinukai, peniuarai, bodžiai, korsetai, prisegamos kojinės, kūno kojinės ir kt.;

·         lubrikantai: vandens ar silikono pagrindo, aromatizuoti, šaldantys, šildantys ir kt.;

·         kosmetika: stimuliuojanti, nutolinanti ar stiprinanti ejakuliaciją, siaurinanti vaginą, skirta analiniams seksui, skirta masažams ir kt.;

·         vibratoriai: G taško, klitoriui, poroms, klasikiniai ir kt.;

·         moterims: dildo, pompos, vaginaliniai kamuoliukai ir kt.;

·         vyrams: masturbatoriai, penio movos, penio pompos ir kt.;

·         BDSM: antrankiai, antkakliai, burnos kaiščiai, virvės, plakimo mentelės, kūno suvaržymo sistemos ir kt.

 

Sekso prekės: ir malonumas, ir nauda

Dažniausiai išbandyti šiuos daikčiukus paskatina miegamajame įsitvirtinusi rutina, nuovargis, potraukio sumažėjimas. Intymios, erotinės prekės neabejotinai gali labai efektyviai tokią situaciją pakeisti ir leisti patirti naujovių bei įžiebti aistrą tarp partnerių.

Puiku tai, jog nemažai šių prekių sujungia malonumus su nauda. Rutina miegamajame gana aktuali ilgai santuokoje esančių žmonių gyvenime. Šiame kontekste pirminę aistrą pamažu keičia buitis, vaikų atsiradimas, darbai, kiti rūpesčiai ir dažnai problema pastebima tik tada, kai sutuoktiniai pradeda svarstyti, kada paskutinį kartą turėjo intymių santykių. Tad poroms skirtos sekso prekės dovanos ne tik naujus potyrius, malonumus, tačiau ir teigiamai paveiks poros bendravimą, tarpusavio santykius. Kad ir kaip atrodytų banalu, bet seksualinis gyvenimas itin glaudžiai susijęs  su tarpusavio ryšiais ir poros kasdienybe.

Kai kurios sekso prekės turi tiesioginės įtakos sveikatai bei gerai savijautai, pavyzdžiui, lubrikantai. Neretas į juos žvelgia skeptiškai. Bet tai yra tobula priemonė, jei moteris negali pakankamai sudrėkti natūraliai. Lubrikantai užtikrina reikiamą drėkinimą, leidžia išvengti trinties keliamo diskomforto ir suteikia progą mėgautis sueitimi. Negana to, be jų neišsiversite analinės sueities metu ar naudodami sekso žaisliukus.

Intymių prekių kategorijoje yra ir daugiau kosmetikos priemonių, kurios ne tik teikia malonumą, bet ir yra naudingos. Tarkime vyrams skirti produktai, kurie gali stiprinti ar, atvirkščiai, nutolinti ejakuliaciją. Jie leis turėti kokybiškesnius lytinius santykius. Moterims skirtos stimuliuojančios priemonės leis sparčiau ir efektyviau susijaudinti bei patirti maksimalų malonumą. Ne paslaptis, jog yra nemažai moterų, kurioms sunku susijaudinti, jos negali patirti orgazmo, o pastarasis juk sveikatai labai naudingas. Stimuliuojančios priemonės yra visiškai saugios moters kūnui.

Malonumus teikiantys sekso žaisliukai gali padėti susidoroti su skausmu ar bent jį sumažinti, nė nereikia sakyti, kad jie leidžia maksimaliai atsipalaiduoti, gali gerinti miego kokybę, nuotaiką.

 

Tai kodėl vis tik vengiame kalbų?

Ar tiek privalumų turinčios sekso prekės gali būti tabu? Tam įtakos turi stereotipai ir įsisenėjęs mąstymas, jog intymumo, o juo labiau erotikos, tematika yra dviejų žmonių reikalas. Tačiau juk pasidalyti patirtimi, naudingais atradimais kur kas geriau, nei prakalbus intymiomis temomis nuleisti galvą ir ignoruoti šias temas.

 

Atgal