VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

08.20. Ar laikui bėgant sekso prekės pakeis žmogišką ryšį?

Kiekvienais metais sekso prekių kompanijos randa vis naujesnių, geresnių ir įdomesnių būdų, kaip sudominti pirkėjus. Galbūt jos ryžtasi sukurti naujus ar pagerinti jau turimus produktus, tačiau visa tai daro dėl to, kad tie žaislai atneštų daugiau malonumo. Atrodo, jog šis kompanijų siekis iš tiesų veikia. Pastaruosius metus matomas padidėjęs sekso žaislų perkamumas. Jie tampa vis populiaresni tarp įvairaus amžiaus žmonių, o domėjimasis sekso žaislais ar kalbėjimas apie juos tampa vis mažesniu tabu. Išaugusį populiarumą galima siekti su technologine pažanga ir visuomenės liberalėjimu. Visa tai – džiugina, tačiau ar nebus taip, jog vis tobulėjančios sekso prekės ateityje lengvai pakeis žmogišką prisilietimą ar kūniškus malonumus? Pasižiūrėkime.

Sekso prekių įvairovė ir jai, ir jam

Šiuolaikinė visuomenė yra daug labiau suinteresuota seksualiniu gyvenimu – tai tapo svarbia ir neatsiejama kasdienybės dalis. Vyrai ir moterys anksti sužino apie seksą, gali per televizorių, literatūroje, kine ar internete pamatyti įvairiausių erotinių ar net pornografinių vaizdelių. Nors toks lengvas informacijos prieinamumas yra pavojingas, tačiau jis atvėrė duris daugybei žmonių pasijusti laimingais. Seniau daug kas turėdavo įkalinti save santūrumo pančiuose ir nejausti malonumo, galbūt net kentėti skausmą. Dabar to turime vis mažiau, nes informacijos sklaida padeda žmonėms atrasti tai, kas jiems tinka ir seksualiniame kontekste.

Todėl nenuostabu, kad susidomėjimas sekso žaislais sparčiai auga, o jų pasiūla plečiasi. Ir nors iš pradžių gali pasirodyti, jog aktyviausi sekso prekių pirkėjai yra vyrai, iš tikrųjų jiems ne ką nusileidžia moterys, kurios, priklausomai nuo statistikos šaltinio, perka tarp 41 ir 47% prekių. Į vyrų labiausiai mėgstamų sekso žaisliukų trejetuką patenka: masturbatoriai, pompos ir penio žiedai. Tuo tarpu moterų favoritai jau nuo seno išlieka vibratoriai ir falo imitatoriai. Visi šie žaisliukai atneša ne tik naujus, dar nepatirtus bei stipresnius pojūčius, bet ir gali padėti tvarkytis su tokiomis problemomis kaip: sumažėjusiu seksualiniu potraukiu, libido, negalėjimu atsipalaiduoti ar pasiekti orgazmo, skausmu, sutrikusia makšties lubrikacija ar erekcijos sutrikimais. Tad, sekso žaisliukų naudojimas gali kaip tik padėti susigrąžinti norą seksualiniams santykiams ir būti puikiai integruojami į poros seksualinį gyvenimą.

Tai lyg ir pirštų idėją, kad sekso žaislai yra puikus papildymas įprastam seksui.

Sparčiai tobulėjanti sekso prekių pramonė – kelia vis didesnį susidomėjimą

Su naujausiomis technologijomis susiduriame bene kiekvienas, tai tapo mūsų kasdienybės dalis. Ne išimtis ir seksualinis gyvenimas. Sekso prekių pramonė kuria produktus, paremtus naujausiomis technologijomis, kurie ne tik leistų patirti didesnį malonumą, bet ir supaprastintų bei palengvintų jų naudojimą.

Viena tokių kompanijų yra Lora DiCarlo. Šios įmonės pradžia buvo gana įdomi – 2019 metais CES parodoje Lora DiCarlo eksponavo savo pirmąjį masažuoklį-vibratorių, pavadinimu Osé, ir čia pelnė robotikos inovacijų apdovanojimą. Deja, netrukus šis apdovanojimas buvo atimtas, teigiant, jog technika, susijusi su seksualiniu gyvenimu, parodoje buvo draudžiama. Visa tai sukėlė ne tik itin didelį ažiotažą, kadangi iki pasirodžius šiai kompanijai, CES parodoje metų metus dalyvaudavo kitos, sekso pramonę atstovaujančios įmonės, bet ir nemenką susidomėjimą visuomenėje. Priešingai nei įprasti vibratoriai, Osé išsiskyrė tuo, jog atlieka tris skirtingas funkcijas vienu metu: stimuliuoja ir G tašką, ir klitorį, tuo pačiu prisitaikydamas prie kiekvieno žmogaus anatomijos. Visa tai itin patogu bei nauja, todėl neabejotinai žadina kiekvieno norą išbandyti šį sekso žaisliuką.

Galime aiškiai matyti, kad pramonė juda pirmyn ypatingai dideliu tempu ir jau gali atlikti tiek įvairių užduočių, kad sunku suskaičiuoti.

Sekso žaislai niekada neatstos tikrų, kūniškų prisilietimų

Tačiau reikia pateikti ir informaciją iš kitos, realios pusės. Malonumas, kurį patiriate, naudodami sekso žaisliuką, skiriasi nuo to, kurį patirsite su kitu žmogumi. Jausmingas prisilietimas, šiluma ir aistra sklindanti nuo partnerio ar partnerės – malonumą pakelia į visai kitą lygmenį. Žaislas tėra priemonė, instrumentas, skirtas padėti, bet ne visiškai pakeisti.

Tačiau ne paslaptis, jog patirti orgazmą sekso metu yra kur kas sunkesnė užduotis nei pasiekti jį įvairių žaisliukų pagalba. Tas paprastumas ir vilioja daugumą vartotojų. Kaip bebūtų, naudojant sekso žaislą, kūnas gali priprasti tik prie tam tikro tipo stimuliacijos, dėl ko įprasti sujaudinimo būdai taptų nebeveiksmingi, o erogeninės zonos prarastų savo jautrumą. Pavyzdžiui, itin dažnas vibratoriaus naudojimas gali sukelti rimtus nervų pažeidimus ar pažeisti makšties audinius, kas neleis tinkamai pasiekti orgazmo arba tam prireiks žymiai daugiau laiko.

Priklausomybė, kurią sukuria ne sekso žaislai, o lengvai ir greitai pasiekiamas malonumas gali daryti smarkią įtaką jūsų seksualiniam gyvenimui. Galiausiai, visa tai niekada nepakeis fizinio ir emocinio ryšio, kurį jaučiame poroje. Juk ten, kur meilė ir jausmai, sukuriamos maloniausios intymumo akimirkos, o jų atnešti potyriai išlieka atmintyje dar ilgam. Pasibuvimas su žaisliuku niekada neįstrigs atmintyje taip, kaip romantiškas vakaras su mylimaisiais.

Svarbiausia – balansas

Kaip ir visur, taip ir seksualiniame gyvenime labai svarbu atrasti tą aukso viduriuką, kuris bus būtent tai, ko jums reikia. Kaip jau minėjome, besaikis ir dažnas sekso žaislų naudojimas gali sukelti tikrai neigiamų padarinių, tačiau atradus balansą – jie taps puikiu įrankiu jūsų seksualiniame gyvenime. Reiktų prisiminti, jog sekso žaislai kuriami ne tik individualiam malonumui, juos drąsiai galima naudoti ir poroje. Integruokite sekso žaisliukus į savo meilės žaidimus su partneriu ar partnere, taip atnešdami ne tik naujų spalvų į seksualinį gyvenimą, bet ir sustiprindami tarpusavio ryšį. Sekso žaislų naudojimas poroje reikalauja didelio pasitikėjimo, kuris leistų vienas su kitu jaustis patogiai ir saugiai. Taip pat, tai puikus būdas, norint geriau suprasti savo antrąją pusę ir išsiaiškinti jo ar jos poreikius. Taip geriau žinosite, kas patinka jūsų partneriui ar partnerei, kokie judesiai ar koks intensyvumas yra priimtiniausias. O jei visgi bijote „perspausti“, kas liečia erotines prekes, galite vadovautis viena taisykle - įvairūs žaislai ir papildomos priemonės turi būti tik sudedamoji, o ne neatsiejama sekso dalis.

Atgal