VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

07.16. Ką vartoti, norint užbėgti virusams už akių?

Žemės planetoje egzistuoja apytiksliai 10 nonilijonų skirtingų virusų! National Geographic teigia, kad šis skaičius reiškia, jog virusų mūsų planetoje yra tiek, kad kiekvienai visatoje esančiai žvaigždei jų būtų galima priskirti po 100 milijonų.

Žinoma, ne visi šie egzistuojantys virusai gali pakenkti žmogui, o mums itin pavojingų mirtinų virusų šiandien skaičiuojama 12.

Pastaruoju metu pastebima, kad atsiranda vis daugiau naujų virusų, kurie labai greitai mutuoja bei iš gyvūnų persiduoda žmonėms. Tai taip pat reiškia, kad mokslininkai nespėja išrasti vakcinų ir vaistų vienai viruso atmainai, kai tuo tarpu jau atsiranda nauja.

Ieškant būdų, kaip papildomai pastiprinti savo organizmą ir padidinti atsparumą virusams, bakterijoms ir infekcijoms, nepamirškime atsigręžti į gamtą ir prisiminti, kad padėti gali natūralios, biologiškai aktyvios augalinės ir gyvūninės kilmės priemonės. Ypač verta atkreipti dėmesį į nepelnytai primirštus įvairius bičių produktus, kurių efektyvumas organizmo stiprinime ir kovojant su virusais įrodytas moksliškai.

Sveikatos specialistai pastebi, kad bičių produktai yra tokie efektyvūs todėl, kad mūsų organizmas geba juos puikiai įsisavinti. Palyginimui, maistą žmogaus organizmas įsisavina tik tarp 20-40 procentų, o bičių produktus ir jų naudingąsias savybes — beveik iki 100 procentų.

Nors labiausiai, ko gero, esame pripratę prie medaus, tačiau stiprinant organizmą galima vartoti ne tik jį, nes bičių produktų yra daug ir įvairių: žiedadulkės, bičių duonelė, bičių pienelis, korys su medumi. Dar vienas jų — bičių pikis, arba propolis — yra vienas seniausių natūralių gamtos „vaistų“, žinomų dar nuo priešistorinių laikų, o senovės egiptiečių netgi laikytas šventu. Bitės pikį gamina iš augalinių dervų, kurias renka nuo medžių lipnių pumpurų bei ūglių. Apdorojusios jį seilių sekretu ir sumaišiusios su vašku bei žiedadulkėmis, bitės pikį naudoja avilio plyšiams klijuoti, dezinfekuoti, bei apsaugoti nuo mikrobų ir įvairių ligų. Nuo seno naudojami kaip natūralūs antibiotikai, propolis ir jo gaminiai stiprina imuninę sistemą, efektyviai mažina uždegimus, saugo ląsteles nuo oksidacinės pažaidos, naikina bakterijas, praturtina organizmą antioksidantais, slopina alergijas. Be to, sustiprina natūralų organizmo gebėjimą apsisaugoti nuo jį puolančių virusų ir bakterijų, skatina žaizdų gijimą, netgi padeda sumažinti kraujospūdį, sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir gali padėti išgydyti pastaruoju metu vėl nerimą keliančią tuberkuliozę. Ir tai dar ne viskas: propolio ekstraktuose yra tokių biologiškai aktyvių medžiagų, itin naudingų mūsų imunitetui ir pasižyminčių labai stipriomis antioksidacinėmis savybėmis.

Apie propolio naudą sveikatai vieningai kalba ne tik sveikos gyvensenos ir natūralios medicinos šalininkai, vaistininkai, gydytojai, bitininkai, taip pat ir šimtai atliktų mokslinių tyrimų patvirtina akivaizdžią propolio naudą sveikatai.

Propolio ekstraktai pasižymi stipriomis antivirusinėmis savybėmis: jis tiesiog neleidžia virusams prisitvirtinti prie ląstelių mūsų organizme, be to, geba dezinfekuoti burnos ertmę ir kvėpavimo takus bei padengia gleivinę savotišku apsauginiu sluoksniu, saugančiu nuo virusų.

Parengė Birutė Silevičienė

Atgal