VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

04.22. A. Veryga: nedrįsčiau spėlioti, kada galima bus nedėvėti kaukių

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad kol kas nėra svarstoma panaikinti Vyriausybės įsakymą nešioti apsaugines kaukes viešose vietoje. Anot jo, Rytų Azijos valstybėse žmonės prevenciškai kaukes nešiojo dar iki koronaviruso, todėl ministras viliasi, kad tokia praktika atsiras ir Lietuvoje.

„Dėl pačių apsauginių kaukių dėvėjimo kol kas tai yra ne mokslinis, bet empirinis pastebėjimas, kad šalys, kuriose yra tradiciškai įprasta dėvėti šias kaukes, žiūrint į jų statistiką, matyti, kad jiems daug geriau sekėsi negu tiems, kurie buvo įpratę savo veidą demonstruoti ir netgi prisipirkę tų kaukių jų tiesiog nenaudojo. Kam teko keliauti ir matyti, tai rytuose japonai ir kinai yra įpratę, turėdami net menkiausius simptomus, jie tas kaukes dedasi, saugoja kitus ir saugojasi“, – sakė ministras.

„Tai nedrįsčiau spėlioti ir pasakyti, kada reikalavimas gali būti nuimtas, nes vėlgi, matyt, priklausys, kaip seksis. Kol kas neblogai sekasi, tai tikėtina, kad anksčiau ar vėliau tos kaukės bus privalomos tokiose vietose, kur žmonės tiesiog kontaktuoja daugiau vienas su kitu, bet ne visose vietose“, – teigė A. Veryga.

 

 

 

Atgal