VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

02.25. Dėl koronaviruso Lietuvoje siūloma skelbti ypatingą padėtį valstybės lygiu

 

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija (VESK) dėl koronaviruso grėsmės siūlo skelbti ypatingą padėtį. Sprendimas turėtų būti priimtas artimiausiu metu, tačiau kada tiksliai, nenurodė.

„Dėl paskelbimo įsijungia kiti mechanizmai, galima naudotis tam tikromis priemonėmis prevencijai iš valstybės rezervo, ko dabar negalima daryti“, – per spaudos konferenciją vasario 24 d. sakė sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis.

Nuo sausio pabaigos kiekvienoje ministerijoje yra aktyvuoti operacijų centrai, kuriuose rengiamasi galimiems koronaviruso atvejams Lietuvoje.

Sienų kontrolės kol kas įvesti neketinama.

„Tai Šengeno erdvės lygmens klausimas. Lietuva apribojimų be Europos lygmens vienašališkai priimti negali. Bet mes kalbėjome, jog jei padėtis būtų tokia, kad būtų priimti sprendimai tam tikrą patikrą daryti ir keliuose, ir jei tų priemonių, kurios dabar yra, nepakaktų, tai tikrai būtų svarstoma, kaip tai padaryti, kokiomis pajėgomis“, – kalbėjo A. Šešelgis.

Komisijos posėdyje taip pat aptartos penktadienį Kaune turinčios vykti „Žalgirio“ ir Milano „AX Armani Exchange Olimpia“ krepšinio klubų rungtynės. Anot viceministro, kol kas rekomendacijų dėl jų komisija nepateikė.

 

Atgal