VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

02.21. Svarbi žinia pacientams - jie ir toliau galės vaistus įsigyti pigiau!

Aurelijus Veryga

Kolegos ministrai  pritarė nutarimui, kuris užtikrins, kad visi mūsų šalies pacientai, ypač sergantys sunkiomis ligomis, ir toliau galėtų gauti reikiamus vaistus mažesnėmis kainomis. 

Taip, tai reiškia, kad ir toliau bus taikoma „pirmojo paskyrimo taisyklė“, kai pacientai skatinami rinktis ekonomiškiausią, bet ne mažiau efektyvų vaistą!

Aurelijus Veryga

Svarbu paminėti, kad „pirmojo paskyrimo“ tvarka Lietuvoje įteisinta, siekiant mažinti pacientų išlaidas vaistams, skatinti generinių vaistų vartojimą bei didinti konkurenciją tarp vaistų gamintojų, kad jie tarpusavyje konkuruotų ir siūlytų mažesnes kainas. 

Tad šis tikslas ir toliau išlieka prioritetu!

Būtent todėl kaip ir iki šiol, SAM ir toliau sieks, kad visi mūsų šalies pacientai ir valstybė vaistus galėtų įsigyti kuo mažesnėmis kainomis. 

Deja, tenka tik apgailestauti, kad dalis politikų, esančių opozicijoje, dėl vienų ar kitų priežasčių nesuprato, kad „pirmojo paskyrimo“ tvarka – tai kelias, kuriuo Lietuvai būtina eiti, siekiant skatinti ekonomiškiausių vaistų vartojimą, kaip tą daro kitos Europos valstybės. Lieka tikėtis, kad ilgainiui tai supras!

 

Atgal