VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

09.13.Konferencija, skirta priklausomybės ligų gydymo galimybėms

Rugsėjo 19 dieną Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kartu su Lietuvos priklausomybės ligų institutu (LPLI) kviečia į Seime rengiamą konferenciją „Priklausomybės ligos: dabarties situacija ir perspektyvos ateityje“. Jos metu bus aptariama esama priklausomybių ligų gydymo situacija bei ateities perspektyvos.

Konferencijos tikslas – geriau suprasti priklausomybės ligas sukeliančius veiksnius bei aptarti įvairiapusio gydymo galimybes respublikiniuose ir pirminiuose psichikos sveikatos centruose, o taip pat sužinoti apie perspektyvas priklausomybių medicinoje.

Priklausomybės ligos yra išsprendžiamos

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, svarbiausia yra užtikrinti gydymo prieinamumą atokiau nuo miestų gyvenantiems žmonėms. Tad konferencijos metu ministras pristatys priklausomybės ligų gydymo paslaugų prieinamumo didinimo planus bei kylančius iššūkius.

„Priklausomybės ligos yra išsprendžiamos, todėl svarbu užtikrinti, jog norėdamas pasveikti priklausomybe sergantis žmogus galėtų kreiptis pagalbos. Taip pat svarbu tinkamas specialistų pasirengimas ir infrastruktūra, kad žmogui laiku būtų suteikta kokybiška pagalba“ – teigia A. Veryga.

Aurelijus Veryga

Ši konferencija bus transliuojama ir internetu, tad stebėti ją galės visi norintys ir iš atokiausių Lietuvos kampelių!

 

Atgal