VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

08.05.Nepamirškite treniruotės su šokdyne

Gausūs moksliniai tyrimai neginčijamai įrodė, kad reguliarus fizinis aktyvumas turi platų poveikio diapazoną ir tiesiogiai teigiamai veikia kaulų ir raumenų sistemą, širdies ir kraujagyslių sistemą, kvėpavimo sistemą, palaiko būtiną energijos apykaitos balansą, mažina širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksnius (pirminę arterinę hipertenziją, gliukozės kiekį ir didelio tankio lipidų cholesterolio bei trigliceridų kiekį kraujyje), didina kaulų tankį ir mineralizaciją, gerina nervų sistemos veiklą, teigiamai veikia imuninės sistemos veiklą ir t. t.

„Yra pakankamai mokslinių įrodymų, kad fizinis aktyvumas yra viena iš svarbiausių sveiko gyvenimo būdo sudėtinių dalių, daranti teigiamą įtaką ne tik fizinei, bet ir psichinei sveikatai bei kognityvinėms funkcijoms (gerina mokinių mokymosi rezultatus ir trumpalaikę atmintį), gyvenimo kokybei ir gyvenimo pilnatvės pajautimui, socialiniam asmens aktyvumui ir kt.“, − sako Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro Mitybos ir fizinio skyriaus fizinio aktyvumo skyriaus vedėjo pavaduotojas Remigijus Zumeras.

Šio skyriaus visuomenės sveikatos specialistai parengė aktualų visuomenei lankstuką fizinio aktyvumo tema „Nepamirškite treniruotės su šokdyne“. Šiame lankstuke yra aprašyta kiek laiko reikia skirti treniruotei su šokdine, ir, kad pratimai su šokdyne treniruoja ne vien kojas, bet ir žmogaus koordinaciją. Taip pat lankstuke rasite ir daug įvairių patarimų, kuriuos reikėtų žinoti pradedant treniruotis su šokdyne. Šis leidinys ir kiti su fiziniu aktyvumu susiję leidiniai publikuojami Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro interneto svetainės „Atmintinės, lankstukai, plakatai − Fizinis aktyvumas“ skiltyje.

 

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro informacija

 

Atgal