VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

07.25. Dantų implantai: technologija, orientuota į sveikatą ir patogumą

Dantų gydymas, odontologija – plačios sąvokos, reiškiančios įvairias procedūras. Netekus danties (vieno ar kelių), rūpi atkūrimo galimybės. Estetiškiausia ir vertinant ilgalaikę perspektyvą patogiausia – implantuoti. Kaip yra suprantamas profesionalus dantų implantavimas ir kokius atsakymus į dažnai užduodamus klausimus pateikia specialistai?

Kodėl būtent toks principas?

Pirmasis klausimas – kas tai. Specialistai pateikia aiškų apibrėžimą: dantų implantas yra natūralus danties atitikmuo. Atlikta daug tyrimų, jų metu nustatyta, kad implantai organizmui nekenkia. Be to, per kelis dešimtmečius jau išsiaiškinta, kad jie ilgaamžiai. Beje, nuolat tobulinami – techniškai, juvelyriškai, atsižvelgiant į smulkiausius niuansus.

Koks principas? Į žandikaulio kaulą įsriegiami specialūs titaniniai sraigteliai. Ant jų fiksuojami danties vainikėliai. Kodėl būtent tokia technologija? Jos naudą galima grįsti bent trimis argumentais:

1. Atstoja natūralią danties šaknį, nebeleidžia kaului irti. Likę dantys apsaugomi nuo krypimo į ištraukto danties vietą. Kartu išsaugoma ir veido struktūra, nes apsaugoma nuo žandikaulio deformacijos.

2. Nereikia šlifuoti greta esančių sveikų dantų.

3. Stabilu, galima visiškai kokybiškai kramtyti maistą (t. y. itin funkcionalu).

4. Implantai tarnauja ilgai.

Skamba gražiai. Praktika rodo, kad informacija nėra laužta iš piršto. Tačiau specialistai pabrėžia, kad dantų implantacija jokiu būdu nėra mados klausimas. Tai rimtas ir pacientui nekasdienis sprendimas. Odontologas skubotai nesutiks implantuoti, mat iš pradžių privalu įvertinti daugybę aspektų. Nuo kaulo ir dantenų būklės priklauso, ar rezultatas bus išties geras. Jei įvertinus nustatoma, kad implantuoti tikrai galima, tai tampa netgi rekomenduotinu sprendimu dantims atkurti. Bendra viso proceso trukmė nuo konsultacijos iki danties atkūrimo gal ir nėra labai maža, tačiau rezultatas dažnai pranoksta lūkesčius ir skatina nuoširdžiai šypsotis.

Norite, kad būtų patogu ir gražu? Implantuojant šie lūkesčiai suderinami. Vyrauja nuomonė, kad tai ilgalaikė ir labai svarbi investicija tiek į sveikatą, kasdienį komfortą, tiek į grožį. Sutikite, tvarkingai ir nuoširdžiai šypsenai neįmanoma atsispirti.

Ne rauti, o išgydyti

Technologija išvystyta, pliusų nemažai, tačiau kiekvienas specialistas pirmiausia siekia išgydyti. Gal kartais ir atrodo, kad išrauti lengviausia ir patogiausia, bet kokia prasmė šalinti gydytiną dantį? Kai išties akivaizdu, kad sutaisyti nepavyks (pavyzdžiui, dantis labai stipriai pažeistas ėduonies), belieka rauti. Reikia paminėti, kad ši procedūra atliekama švelniai, taikant efektyvų nuskausminimą.

Ne tik pakonsultuoti, bet ir suteikti kokybiškas dantų implantavimo paslaugas gali Vilniuje įsikūrusi odontologijos klinika „Odontėja“. Aktualios informacijos ir kontaktus rasite adresu https://odonteja.lt. Čia taip pat galite užsukti bet kokiais kitais rūpimais klausimais dėl dantų būklės – nuo profilaktinio vizito iki endodontinio gydymo.

Gali būti aktualus estetinis plombavimas

 

Atgal