VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

03.08. Kodėl pavasarį verta vartoti vitaminą C?

Visiems žinomai tiesai, kad vitaminas C gali apsaugoti nuo peršalimo ir gripo, specialistai turi tam tikrų išlygų ir pastabų. Kita vertus, šis vitaminas tikrai labai svarbus organizmui sveikstant, tad žiemą jis turėtų būti kiekvienų namų vaistinėlėje. Tačiau net ir prasiautus peršalimo virusams šio vitamino pamiršti nereikėtų. Suglebusi oda, lėčiau gyjančios žaizdos, nusilpęs regėjimas – tai tik dalis simptomų, kurie pasireiškia, kad organizmui pradeda trūkti vitamino C.

Lietuvoje dar vis siaučiant gripo ir peršalimo ligoms, į pagalbą dažnas pasitelkia ne tik svarbiausius vaistinius preparatus, bet ir vitaminą C (kitaip žinomą, kaip askorbo rūgštį).  Vaistininkas Dainius Viederis perspėja – jei norima apsisaugoti nuo ligų ir sirgti rečiau, vien šiuo vitaminu pasikliauti nereikėtų, nes nėra įrodyta, kad askorbo rūgštis turi įtakos peršalimo atvejų dažnumui.

„Tačiau gera žinia ta, kad reguliariai vartojama askorbo rūgštis paties peršalimo metu, jau susirgus, tikrai gali padėti sutrumpinti nemalonių simptomų trukmę. Be to, pakankamas vitamino C kiekis gelbsti nuo daugybės kitų negalavimų“, – pažymi vaistininkas ir priduria, kad būtent šis vitaminas labai svarbus norint išlaikyti net ir odos grožį.

Atgal