VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

01.04. Parduotuvėse ir degalinėse parduodamų vaistų sąrašą atnaujins kas ketvirtį

Nuo sausio 1 d. alternatyviose prekybos vietose - prekybos centruose, parduotuvėse ar degalinėse - leidžiama prekiauti tik tam tikrais nereceptiniais vaistais, įrašytais į valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) tvirtinamą sąrašą. Šis vaistų sąrašas bus peržiūrimas kartą per ketvirtį ir naujas sąrašas tarnybos tinklalapyje bus skelbiamas likus 30 dienų iki jo įsigaliojimo, praneša VVKT.

Į VVKT tvirtinamą sąrašą įtraukti vaistai, skirti suaugusiesiems arba vaikams nuo 12 metų, su viena veikliąja medžiaga, mažiausiomis galimomis pakuotėmis ir tik tam tikrų dažniausiai vartojamų grupių vaistai nuo uždegimo, priklausomybei nuo tabako gydyti, antiseptiniai vaistai bei vietiškai vartojami vaistai, skirti burnos ertmės ir ryklės ligoms gydyti, kurių sudėtyje nėra etanolio. 

Savitarnos skyriuose negalima laikyti ir parduoti vaistų, teikti farmacinę ar reklaminę informaciją, etiketėse skelbti nuolaidų, o vaistų kainos negalės būti didesnės nei vaistinėse. Ant vaistų pakuočių pirkėjai turi matyti galutinę kainą, o juos įsigyti gali tik vyresni nei 16 metų asmenys ir tik vieną to paties preparato pakuotę.

Atgal