VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

11.02. SAM: pacientai negali būti priverstinai perregistruojami pas kitus šeimos gydytojus

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), reaguodama į viešoje erdvėje išreikštus nuogąstavimus dėl pacientų perregistravimo pas kitus šeimos gydytojus be jų sutikimo, informuoja, kad nėra jokių naujovių ar pakeitimų, susijusių su pacientų registracija pas šeimos gydytojus. Tad kaip ir iki šiol pacientai gali laisva valia rinktis pas kokį šeimos gydytoją nori gydytis, o poliklinika juos perregistruoti pas kitus specialistus gali tik jiems sutinkant ir pateikus tokį prašymą.

Pixabay.com

Priverstinis būdas pasirenkant šeimos gydytoją negali būti taikomas. Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, pacientas turi teisę pasirinkti gydytoją, o jo pasirinkimo tvarką nustato gydymo įstaigos vadovas. Be to, pacientų registracija pas šeimos gydytojus yra įstaigos vadybos klausimas. Tad jei kyla kokių nors nesklandumų ar nesusipratimų, pirmiausia reikėtų kreiptis į įstaigos administraciją ir pabandyti vietoje išsiaiškinti.

Tad, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, norėtume nuraminti pacientus, nes nėra jokio pagrindo nerimauti. Galima tik daryti prielaidą, kad galbūt tai yra gydymo įstaigų reakcija į nuo sausio 1 dienos įsigaliojančias LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotas įstatymų pataisas, kurios leistų trumpinti eiles gydymo įstaigose.

Atgal