VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

07.29. Jeigu kamuoja lėtinis nuovargis

Gerai subalansuokite savo mitybos racioną, valgykite kuo įvairesnį šviežią, kokybišką maistą, ypač žalius vaisius, daržoves, riešutus, sėklas, gerkite šviežias sultis.

Iš mėsos produktų valgykite daugiausiai kalakutieną, o iš žuvies - giliavandenes žuvis. Valgykite raugintus kopūstus, rūgštaus pieno produktus, ypač jogurtus ir kefyrą, kuriuose yra acidofilinių lazdelių. Gerkite vandenį (mažiausiai 8 stiklines per dieną) ir šviežias vaisių bei daržovių sultis, kad iš organizmo pasišalintų toksinai ir su­silpnėtų raumenų bei sąnarių skausmai. Atsisakykite rafinuotų produktų, pagamintų iš smulkių miltų arba turinčių daug cukraus (makaronų gaminių, pyragaičių ir t.t.), nevartokite daug kavos, juodosios arbatos.

Daugiau ilsėkitės, stenkitės nepervargti, gerai išsimiegokite (jeigu blogai miegate, galite prieš naktį išgerti valerijonų šaknų nuoviro). Stiprinkite savo organizmą įvairių augalų - varnalėšų, kiaulpienių, dobilų - šaknimis. Gali būti naudinga pavartoti tokius organizmui svarbius elementus, kaip kalcis, lecitinas, kalis, magnis, vitaminai A, B, C, E.

Atgal