VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

09 05. Plėtojama E. sveikatos sistema užtikrins kokybiškesnes ir prieinamesnes sveikatos priežiūros paslaugas

Siekdama užtikrinti sklandų asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbą, taupyti ir medikų, ir pacientų laiką, gauti kokybiškesnes paslaugas, sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė patvirtino 2015-2025 metų Lietuvos E. sveikatos sistemos plėtros planą. Pagrindiniai darbai - esamos medicininės informacijos perkėlimas, Lietuvos E. sveikatos sistemos mechanizmo veiklos užtikrinimas ir plėtra.
Pasak sveikatos apsaugos ministrės R. Šalaševičiūtės, Lietuvos strateginiai tikslai E. sveikatos srityje iki 2025 metų - ne tik paslaugų prieinamumo, kokybės didinimas, lengvesnė prieiga prie informacijos, bet ir integracija į bendrą Europos Sąjungos (toliau - ES) E. sveikatos erdvę. 
"Technologijų pagalba jau šiandien dalis gydytojų pacientams gali skirti daugiau laiko, nes nebereikia atlikti pakartotinių tyrimų, pildyti šūsnis popierių, didžiąją darbo laiko dalį skirti formalumų tvarkymui - visa tai palaipsniui perkeliama į E. sveikatos sistemą. Tačiau kol kas ne visi spėjo perkelti informaciją į elektroninę erdvę. Todėl plėtros programos metu numatoma padėti asmens sveikatos priežiūros įstaigoms atlikti vadinamuosius namų darbus kuo įmanoma greičiau ir kokybiškiau. Svarbius žingsnius Lietuvoje jau esame žengę, o perspektyvoje numatoma Lietuvos E. sveikatos integracija į bendrą ES E. sveikatos erdvę", - Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime cituojama ministrė R. Šalaševičiūtė.
Lietuvos E. sveikatos sistema buvo pristatyta šių metų birželio mėnesį. Ją sudaro centrinė e. sveikatos informacinė sistema bei jos posistemės - elektroninis receptas ir medicininiai vaizdai, taip pat gydymo įstaigų informacinės sistemos, teiksiančios duomenis į centrinę sistemą. Paciento sveikatos istorija, tyrimai, diagnozės, receptai, siuntimai, rentgeno nuotraukos, pažymos ir kita svarbi informacija bus talpinama E. sveikatos sistemoje - www.esveikata.lt.
Planuojama, kad nuo 2018 metų, įgyvendinant naujojo ES paramos periodo projektus, bus sudaryta galimybė naudoti E. sveikatos sistemos sprendimus visose sveikatinimo veiklos įstaigose.

Atgal