VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

07 14. Apie XXI amžiaus mediciną

Egidijus Staigys

Žmogaus sampratą ir jo sveikatos būklę esame įpratę vertinti organų, audinių, ląstelių lygmeniu. Kol kas mažai dėmesio skiriame tam, kad žmogus kartu yra ir plazminė, banginė, energetinė ir informacinė būtybė. Tikriausiai tie lygmenys ir turi būti diagnozuojami, o gydymo metu ir koreguojami. Verta paminėti ir keletą kitų nematomos žmogaus anatomijos dalykų – kiekvienai gyvai būtybei būdingi trys kelių metrų ilgio išorinių membranų sluoksniai. Tikėtina, kad žmogus turi savo geometrinę matricą, nes kitaip būtų sunku paaiškinti, kaip nepaliaujamai atsinaujinančios ląstelės gali susirinkti į tą pačią zoną. Mes negalime vertinti žmogaus susirgimų tik ląsteliniu lygiu vien dėl to, jog ląstelės gyvuoja maksimaliai 3–4 mėnesius. Joms pasikeitus liga išlieka. Žmogus nėra biologinis robotas ir jo egzistencijos neįmanoma pagrįsti tokiu principu. Pvz., žmogus turi atrofinių smegenų pokyčių, jo puikus intelektas, jo smegenų KT normali, jis turi silpnaprotystę, kitas pavyzdys – širdies išmetimo frakcija žemiau 30 proc., jis puikiai juda.Žmogus šešiolika metų išmiega somno būsenoje nieko nevalgo, išgyvena.

Šiuolaikinė medicina nenagrinėja žmogaus sąryšio su Kosmosu, Žeme. Tų dalykų išmanymas suteiktų galimybę turėti didesnį energijos potencialą, mažiau vartoti vaistų ir pan. Juk senosios civilizacijos savo poreikiams patenkinti plačiai nagrinėjo ir mokėjo naudoti Kosmoso energijų aspektus. Tam buvo statomos piramidės, šventyklos ir pan. Dievybės ir dievai – tai ne kas kita, o Kosmoso induktoriai, pvz., Perkūnas – tai per kūną einanti jėga ir t. t. Miestai buvo statomi tam tikrose vietose. Sakykime, ir ligoninių ar poliklinikų vieta ar orientacija pagal pasaulio kraštus pakankamai svarbus dalykas. Be to, labai svarbūs ir architektūriniai ligoninių ar poliklinikų niuansai, jų statybinės medžiagos – tai atskira mokslo šaka. Geopatogeninių zonų kontrolė taikoma kai kuriose pasaulio šalyse, bet tik nedaug plačios mokslo šakos apie supančio pasaulio įtaką. Svarbu atkurti Kosmoso kalbą, dabartinė astrologija pasako tik truputį tiesos.

Be dabar žinomų ligų priežasčių, verta paminėti ir kai ką naujo. Tai – žalinga dirbtinių Žemės palydovų, lėktuvų veikla, nutraukianti gyvybinius Kosmoso laidus, atsakingus už daugelį sveikatos problemų. Kosmosas sukurtas tuo pačiu principu kaip ir žmogus. Tractus corticospinalis, tractus pyramidalis egzistuoja ir virš mūsų. Dirbtinės molekulės, nerezonansinė architektūra, oro kanalų sudarkymas, psichinės taršos poveikis... Be žinomų bakterijų, virusų, erkučių, egzistuoja ir kol kas hipotetiškai gausybė mikroskopinių gyvių, kuriuos dar reikės atrasti ir kurie yra gana pavojingi mūsų sveikatai.Neatsitiktinai senovės civilizacijos taip garbino auksinį pjūvį .Dirbtiniai daiktai gali būti kai kurių nepaaiškinamų simptomų priežastimi.

Ligų patogenezinės grandys suprantamos gana primityviai. Kodėl ligų sukėlėjai, būdami beveik visur ir visada, vieniems sukelia susirgimus, kitiems ne, kodėl gyvos ir negyvos vakcinos veikia taip pat, kaip veikia organizmas, kaip veikia atskiros vietos autonomija, ar susirgimas yra greitojoje zonoje, ar lėtoje ar kt. aspektai, kuriuos dar paliesime. Labai dažna mūsų susirgimo patogenezine grandimi turėtų būti žmogaus kūno desinchronizacija ir deharmonizacija, juk žmogus yra pulsuojanti ir vibruojanti būtybė, kiekviena ląstelė dirba savo ritmu ir dažniu, todėl gana keista, jog šie aspektai beveik nenagrinėjami. Ar pakaktų žmogų pervesti į sveikas vibracijas? Klausimas, vertas dėmesio. Žmogaus egzistavimo principų negalima suprasti be psichinės energijos buvimo, jos pokyčių ir pan. Norėčiau iškelti to papildinį, jog atbulinio ryšio principu ir milžinišku greičiu veikia psichinės energijos laidai. Pvz., šizofrenija – tai asmenybės skilimas. Iš tikrųjų – tai žmogaus geometrinės matricos pokyčiai.

Nei fizika, nei medicina kol kas dar neatsakė, kas yra energija. Ar galima energetinius žmogaus procesus aprašyti tik biocheminių lygčių postulatais, kur dar elektrinių, magnetinių ir kitų procesų išvados. Labiau tikėtina, jog biocheminės lygtys – tai tik viena siaura energetinių procesų aprašymo grandis. Kinų medicinos meridianų patvirtintas faktas, bet nežinome, koks jų veikimo principas. Pirmiausia, pacientui atvykus pas gydytoją, turėtų būti vertinami energetiniai paciento parametrai. Verta apsistoti ties medicininio eksperimento patikimumo kriterijais. Jie turėtų atitikti Mėnulio kalendoriaus trukmę, rezultatai stebimi kas 4 valandas, atsižvelgiama ir į geografinio meridiano niuansus.

Dirbdami medicininį darbą susiduriame su mirties liudijimais. Rašomos mirties priežastys, pvz., ūminis kraujagyslių nepakankamumas, vėžinė intoksikacija ir pan. Būtų galima manyti, jog pagrindine žmogaus mirties priežastimi yra, buvo ir bus tam tikros substancijos pasitraukimas iš žmogaus organizmo, apie kurią turbūt žinojo senosios civilizacijos, bandė užčiuopti ir Th. Edisonas. Kai kas tai bandytų aiškinti sielos buvimu, turbūt tai platesnė samprata. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai gyvybiniai žmogaus parametrai nėra normalūs, o jis nemiršta, arba miršta, kai tam nėra jokios priežasties. Kartu reikėtų pastebėti ir tai, jog mūsų minima substancija glaudžiai sąveikauja su anatomine, fiziologine, biochemine savireguliacija, tokia kaip, pvz., nukirtai galvą, žmogus tikrai mirs, ištiko širdies infarktas, o tikimybė išgyventi išlieka. Mirties aplinkybių paieškoje svarbų vaidmenį atlieka informacinis žmogaus reguliavimas, kuris reiškiasi lauko forma, tikėtina, jog jis gali reguliuoti biologinius laikrodžius, apoptozes ir t. t. Senovės prietarai turi pagrindą, jog žmogaus gyvenimo trukmė nulemta.

Šiuo metu dažniausia susirgimo grupe statistiškai laikoma širdies kraujagyslių susirgimai. Kodėl taip atsitinka? Nurodysiu dar vieną svarbią priežastį – nemokėjimą gyventi širdimi, o už per daug racionalų būdą tenka mokėti. Be to, noriu papildyti širdies funkcijų spektrą – tai centrinė virpesių ir impulsų perdavimo stotis.

Verta apsistoti ties medicininių diagnozių vardais, jų prasmėmis. Neabejotina, jog tokios diagnozės kaip blauzdikaulio lūžis, šlaunikaulio išnirimas teisingos, amžinos. Tuo tarpu gastrito, pneumonijos, sinkopių, pirminės arterinės hipertenzijos, PSIP iš esmės keisis. Kiekvieną susirgimą XXI amžiaus medicinoje turėsime testuoti nurodydami pokyčius iš informacinio, kvantinio, plazminio ir kt. lygmens. Tikėtina, jog atsiras nauja geometrinės ligos sritis, tarp kurių realu surasti šizofreniją, praeinančius galvos kraujotakos sutrikimus... Tromembolija – tai gyvybinės energijos cirkuliacijos sulėtėjimas, stuburo išvarža,tai subtilaus ir esamo mūsų kūno nesutapimas. Uždegimas – tik kokio nors griūties poveikio, kuris tai sukėlė, pasekmė. Klasifikuojant odos susirgimus bandoma vartoti apie 140 žodžių diagnozei apibūdinti. Manau, jog tai situacija gal su 8 ar 10 aukščiau nurodytų priežastinių derinių sumacijos. Pvz., pneumonija – tai maždaug 6 skirtingos situacijos, kai skirtingi bakteriniai ar virusiniai sukėlėjai nėra svarbiausia proceso dalis.

Kita svarbi ligų priežastis – neigiamų bioritmų pasireiškimo rezultatai ir tikriausiai turėtų būti privalomai žinomos neigiamų bioritmų datos, tikėtina, jos gali turėti įtakos net ir didelėms nelaimėms, avarijoms ir pan. Būtina atkurti logaritmą, kas yra gydymas ir išgydymas, kas yra tik simptomų malšinimas. Šeimos nario susirgimas siejamas su kitų narių problemomis. Sezoninis organų aktyvumas realiai egzistuojanti tiesa, cholesterolio koncentracija svyruoja mėnesiais.

Atgal