VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

07 09. Kaip mes gyvename?

Ričardas Simonaitis

LSS „Valdovų rūmai” tunto vadas

Mano sūnus Andrius prieš kelias savaites padovanojo man įdomią knygą labai gražiu pavadinimu ”ŠEIMOS SANTYKIAI. Širdies čakros atvėrimas.” Knygos autorius yra tarptautinės organizacijos “Advance Natural Healing System” vadovas, medicinos mokslų daktaras, kardiologas, Indiškos Reiki mokyklos įkūrėjas Europoje, Usui mokyklos Reiki Grand meistras, 33 Reiki krypčių meistras, ajurvedos daktaras , netradicinės medicinos daktaras sanologas Harprit Singh Hira. Pradėjęs skaityti šią knygą maloniai buvau nustebintas, kad “kažkoks”  mums svetimos kultūros atstovas iš Indijos gali taip akivaizdžiai aprašyti ir įrodyti nuo ko priklauso geri santykiai tarp žmonių, kaip galėtų gražiai gyventi ir sugyventi šeimų nariai.

Ne paslaptis, kad daugumoje šeimų tarpusavio santykiai yra pakankamai įtempti ir dažnai visiškai pašliję. Žmonės išsituokia  vos tik spėję susituokti. Kaltinimai beriami patys įvairiausi ir mažai kas susimąsto, kad žmogaus gimimas  ir gyvenimas  nėra pasaulio pradžia. Pradžia yra tik tam mažam žmogučiui atėjusiam į pasaulį. Žmogaus atsiradimui  pasaulis formavosi ne vieną milijardą metų kol, galu gale, Kūrėjo buvo sukurtas, suformuotas žmogus. Tačiau jo gyvenimas, jo gyvenimo būsena nepriklauso nuo socialinės padėties ar religinių įsitikinimų, nuo politinių pažiūrų ar kažin kokių kitų dogmų. Autorius įrodo,kad  Žmogaus gyvenimą reguliuoja Žemės ir Dangaus dėsniai, kurie dažniausiai būna pažeisti pačių žmonių. Juos atstatyti ir moko Harpritas Singh Hira. Šiandien šis žmogus yra atvykęs į Lietuvą. Jam vadovaujant vyks keturių dienų seminaras skirtas susipažinti nuo ko priklauso  šeimų geri tarpusavio santykiai.  Seminare dalyvaus būrys Lietuvos  ir iš Latvijos atvykusio  jaunimo, kurie domisi netradicinės medicinos pasiekimais. Knygą iš rusų kalbos vertė Regina Bagdonaitė, redagavo Dalia Balčiūnė, Daiva Snarskienė ir Andrius Simonaitis.

Kitas seminaras vyks Vilniuje šiandien, liepos 8 d., 18 val. Adresas Trakų gt. Nr. 9 – 110. Seminaro kaina 50 Lt.

Knygos autorius Harprit Singh Hira ir Andrius Simonaitis

Harprit Singh Hira. “ŠEIMOS  SANTYKIAI. Širdies čakros atvėrimas”.

MOKYTOJO HARPRITO SINGH HIRA BIOGRAFIJA

Harpritas Singh Hira gimė 1974 metais Pandžabo valstijoje, Indijoje, o užaugo Hošiarpuro mieste. 1995 jis atvyko į Ukrainą siekti aukštojo medicininio išsilavinimo. 2002-aisiais metais jis baigė Charkovo medicinos universitetą, o 2008 –aisiais apsigynė kandidatinę disertaciją ir tapo medicinos mokslų kandidatu (Lietuvoje ir daugumoje Vakarų valstybių tai atitinka mokslų daktaro laipsnį).

Dar studijuodamas Harprit Singh Hira sunkiai susirgo. Tradicinės medicinos specialistai iš Ukrainos ir Indijos siūlė jam operaciją. Tačiau, pasitelkęs dvasinę Reiki praktiką ir vadovaujamas mokytojų iš Indijos, per metus jis visiškai pasveiko.

Harpritas Singh Hira pradėjo praktikuoti Reiki 1997-tais metais, o po pusantrų metų jo Mokytojas Shanty Prakash suteikė jam įšventinimą į III Reiki pakopą. Nuo 1999-tų metų jis jau vedė I ir II pakopos Reiki užsiėmimus praktikuojantiesiems Europos mokyklose, taip pat atlikdavo energetinę diagnostiką.

2001-ais metais dr. Harpritas Singh Hira gavo III-b pakopos Meistro laipsnį su teise teikti iniciaciją visoms Reiki pakopoms. Jo mokytojas iš Indijos Shanty Prakash palaimino Harprito misiją – atgaivinti Reiki sistemą Europos šalyse. Tais pačiais metais Harpritas įkūrė Indišką Reiki mokyklą NVS šalyse ir Europoje. 2004 –tais metais jam buvo suteiktas Grand Reiki Meistro vardas “Advanced Natural Healing System” organizacijoje . 2011-tais metais dr. Harpritui Singh Hira buvo suteiktas netradicinės medicinos gydytojo, o 2012-tais metais – gydytojo sanologo vardas.

Dr. Harpritas Singh Hira Ukrainoje, Rusijoje, Pabaltijyje ir Europoje įsteigė 15 mokyklų, kuriose žmonėms teikiama pagalba ir Reiki praktikos žinios. Šiose mokyklose daktaras veda autorinius seminarus, skirtus fiziniam, dvasiniam ir energetiniam sveikatinimui, šeimos santykių harmonizavimui ir materialinės gerovės stiprinimui.

Dr. Harpritas Singh Hira išugdė ne vieną dešimtį patyrusių Reiki meistrų ir instruktorių. Tūkstančiai žmonių, kuriems jokios vilties nebesuteikė tradicinės medicinos atstovai, sulaukė pagalbos ir pasveiko dr. Harprito Singh Hira metodų ir žinių dėka. Ukrainoje ir Europoje veikia 9 jo vadovaujamos visuomeninės organizacijos. Kasmet rugsėjo mėnesį kartu su savo mokiniais Ukrainoje jis organizuoja festivalį „Padėk pats sau“, du kartus per metus dalyvauja psichologijos ir dvasinių praktikų festivalyje „Tavale“. Kiekvieną vasarą dr. Harprito Singh Hira mokiniai iš viso pasaulio suvažiuoja į Ukrainą, kur vyksta kasmetiniai Reiki mokymai.

Dr. Harpritas Singh Hira vedęs, turi tris vaikus.

Dr. Harprito Singh Hira gyvenimas – tai nuostabus meilės žmonėms ir tarnavimo Dievui pavyzdys.

KAS YRA REIKI?

Reiki – tai labai sena ir efektyvi gydymo rankomis sistema, pasiekusi mus iš amžių glūdumos.

Reiki – japonų kalbos žodis, sudarytas iš dviejų dalių. Skiemuo „Rei“ atspindi metodo universalumą ir apima Dvasios bei Sielos lygmenį. Skiemuo „Ki“ reiškia gyvybinę energiją. Taigi, “Reiki“ - universali gyvybinė energija.

Šios sistemos pagrindas užgimė Tibete, iš kur ji paplito senovės Egipte, Graikijoje, Indijoje, Kinijoje ir Japonijoje. Praėjusio amžiaus pradžioje šį metodą naujam gyvenimui prikėlė japonas gydytojas Mikao Usui.

Visi mūsų organizmo procesai vyksta gyvybinės energijos dėka. Reiki energija aktyvina, stiprina ir subalansuoja kūną ir dvasią, ji veikia pačias priežastis, pažeidžiančias mūsų organizmo pusiausvyrą. Reiki sistema nuostabi tuo, jog yra paprasta ir kiekvienam prieinama, gydymo metodai puikiai dera su visomis dvasinėmis praktikomis ir tradicine medicina.

Reiki – tai ne tik gydymo praktika, tai laimingo gyvenimo ir harmonijos su visu pasauliu praktika. Universali gyvybinė energija nesusijusi su jokiomis dogmomis, politinėmis pažiūromis, religijomis ir pasaulėžiūra. Reiki – tai gyvenimo tėkmė, kylanti iš Kūrėjo. Reiki leidžia sąmoningai dirbti su savimi, remiantis Visatos meile, žiniomis ir išmintimi. Kūno gydymas Reiki sistemoje yra sielos gydymo pradžia , suteikianti didžiules galimybes dvasiniam augimui.

Kūnas sveiksta, kai Reiki energija į problemines žmogaus organizmo vietas perduoda Kūrėjo vibracijas. Tas vibracijas, su kuriomis žmogus gimsta, ir kurias jis pats suardo, pažeisdamas Žemės ir Dangaus dėsnius. Sveikas kūnas leidžia gyventi pilnavertį gyvenimą ir kurti. Žmogui gyvenimas nušvinta visomis spalvomis. Jo širdis atsiveria dieviškosios meilės srautui. Jo šeimos gyvenimas prisipildo laimės ir gerovės. Kartun su fizine sveikata išsisprendžia ir materialinės problemos. Žmogus suvokia, jog jis nėra vien kūnas, kad daug svarbesnė yra jo siela. Jis pajunta troškimą eiti dvasiniu keliu, atskleisti pasaulio sukūrimo ir nemirtingos sielos paslaptis.

Vadinasi, Reiki – tai gyvenimas be kančių, gyvenimas, kuris teikia žmogui džiaugsmą.Įsigilinę į Reiki sistemos žinias, kurias atveria Indiškos Reiki mokyklos tradicija, pradedant nuo daktaro Mikao Usui iki daktaro Harprito Singh Hira, jūs pasinersite į tikros išminties galias.

KAS YRA MEDITACIJA?

Meditacija – (lot. meditatio –„mąstymas apie” arba lot.medius = “vidurys“) – vienas iš sąmoningumo lavinimo metodų, kurio metu yra susitelkiama į kvėpavimą, vaizdinį ar kokį nors objektą arba į sąmoningą būties suvokimą. Meditacijoje sąmoningumas atsiveria kaip mąstymo ir jausmų, taigi proto ir „širdies“, stebėtojas. Ošo pasakė: „Meditavimas yra paprasčiausias Savojo proto stebėjimas“. Meditavimas veda į aukštesnį sąmoningumą. Meditacijos tikslas – susikaupimas, rimtis,dvasinis atbudimas arba nušvitimas, dvasinė sveikata, taip pat ir pakitusios sąmonės būsenos transas.

Sutelkiant dėmesį į kvėpavimą arba fizinius pojūčius, pavyzdžiui gamtos garsus, ar vaizdinius, galima protarpiais nutraukti minčių srautą. Tokiu būdu slopsta emocijos, apima ramybė, atsiranda intuityvus, gilesnis tikrovės suvokimas.

Meditacija padeda susikoncentruoti, atsipalaiduoti, nusiraminti, atsiskleisti kūrybiškumui ir dvasingumui. Meditacija nepriklauso jokiai religijai. Bet meditacija padeda atrasti gilesnį tikėjimą, nesvarbu kokia jūsų religija.

Meditacijos geriau mokytis iš mokančio žmogaus. Ką galite padaryti be mokytojo? Tiesiog patogiai atsisėdus pabūti 5-6 minutes ir užsimerkus stebėti savo kvėpavimą: giliai lėtai įkvėpti, užlaikyti orą ir lėtai iškvėpti. Jei atidžiai stebėsite savo kvėpavimą,pajusite, kaip nusiraminate, kaip oras užlieja jūsų kūną, visus organus ir sistemas.

Trumpa meditacija

Patogiai atsisėdate, užsimerkiate, giliai kvėpuodami atsipalaiduojate, dėmesį sutelkiate į savo kvėpavimą. Galite įsivaizduoti, kaip įkvepiant pro viršugalvį jus užlieja dangiška šviesa, ramybė, meilė, sveikata. Sulaikote kvėpavimą. Iškvepiate per kojas į žemę - ten išeina ir iš karto sudega transformuodamasi į baltą šviesą visa, kas trukdo: blogos mintys, nerimas, pyktis, baimės, skausmai. Tęsiate kvėpavimą ir laikote vaizdinį 5-6 minutes arba, kol norisi.

Atgal