VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Poezija

10 31. Antroji sakralios poezijos šventė Berčiūnuose

Ona Striškienė, Paįstrys, Panevėžio r.

Panevėžio rajono Berčiūnų Lietuvos kankinių bažnyčioje spalio 10 d. vyko antroji sakralios poezijos šventė „Vilties paukštė“. Šventės pradžioje apie bažnyčios istoriją. jos menines vertybes kalbėjo bažnyčios rektorius kun. teol. lic. Algirdas Dauknys. Renginį vedė viena iš šventės organizatorių Panevėžio rajono literatų klubo „Polėkis“ ir bendruomenės „Senieji Berčiūnai“ valdybos narė Zita Skindzerienė.

Kristaus Nazariečio skulptūra Berčiūnų Lietuvos kankinių bažnyčioje. Onos Striškienės foto

Šventės „Vilties paukštė“ programą giesmėmis pradėjo Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos choras, vadovaujamas Loretos Palavenienės. Pasirinktų poetų posmus deklamavo mokiniai. Jaunųjų skaitovų buvo dešimt. Tai buvo 5-9 klasių mokiniai iš Panevėžio „Nevėžio“ pagrindinės mokyklos, Alfonso Lipniūno progimnazijos ir Berčiūnų pagrindinės mokyklos.

Bažnyčios varpelis, kviečiantis melstis

Po pertraukėlės savąją kūrybą skaitė suaugusieji. Aštuoniolika vyresnio amžiaus kūrėjų iš anksto buvo atsiuntę savo eiles. Tai buvo kūrėjai iš Kupiškio, Vabalninko, Kėdainių, Kauno ir Panevėžio rajono. Šventėje eiles skaitė Panevėžio rajono kūrėjai, literatų klubo „Polėkis“ narės: Emilija Valentinavičienė, Ona Striškienė, Vida Sereikienė, Zita Skindzerienė ir Adelė Danguolė Samulionienė.

Eiles skaito Zita Skindzerienė - viena iš renginio organizatorių ir "Polėkio" klubo narė

Eiliuotojų kūrybą vertino iš anksto suburta komisija. Absoliučios nugalėtojos Bronislavos Valinskaitės (neatvykusios į šventę) iš Kupiškio rajono eiles išraiškingai perskaitė panevėžietė aktorė Inga Talušytė. Visi skaičiusieji buvo apdovanoti padėkos raštais, knygomis bei kitomis dovanėlėmis.

Dar bendrauta prie arbatos ir gardumynais padengto stalo, kurį parengė Zita Skindzerienė su bendruomenės moterimis. Tikimės, kad ir sekančiais metais vėl Berčiūnuose vyks sakralios poezijos šventė, sukviečianti rašančius, deklamuojančius ir besiklausančius. Norėtųsi, kad ir vėl po bažnyčios skautais gražiai nuskambėtų jaunųjų giedotojų balsai.

Atgal