VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Vyr. redaktoriaus straipsniai

2013 05 24. Negriaukime socialdemokratų vyriausybės darbo

Algirdas Pilvelis

Piktas atlygis tiems, kurie dirba pagal sąžinę

Niekas neatlieka pareigų daugiau, negu jam jų užkrauna sąžinė. Būtent politikoje, kur nėra „aukštesnių prižiūrėtojų“, nes visi tautos išrinktieji atstovauja aukščiausiai Lietuvos valdžiai, iškart pradeda aiškėti, kaip ir kas pagal savo sąžinę suvokia pareigą. Nelaimei, kad sąžinės būna arba tik per nago juodymą, arba nė tiek, ir viskas kiekvienos kadencijos metu įrieda į senąsias korupcijos ir nekompetencijos vėžes. Taigi jei neatsinešei sąžinės į Seimą, ten jos tikrai nepadaugės. Juk daugelio seimūnų sąžinė yra tik hipotetinė...

Užtat nehipotetinis, o labai realus daugelio politikų pyktis. Ir jis vis labiau krypsta į šalies vadovę, nors tikro skandalo taip ir nepavyksta surengti. Narstomi biografijos faktai, bet niekaip neatrandama blogų darbų. Kas gi taip kursto buvusį politiką Zigmą Vaišvilą ir bandžiusį tapti politiku Arūną Valinską? Kokios aistros ir koks interesas? Ar čia tiesiog bandoma išlieti savo apmaudą, kad politinė karjera klostėsi ne per geriausiai, o dabar – proga atsirevanšuoti?

Tik paklaustume, kuo čia dėtas pavydas? Pirmiausia tuo, kad šie žmonės stoja ginti tipiškos pavydo ir smulkių interesų ir didelių apetitų suformuotos sistemos. Ir ne kiekvienas „karys“ geba vienas kovoti dviejuose frontuose. Tai narsiai metasi į „mūšį“, kartodamas vis tuos pačius biografinius faktus, tai, nesulaukęs reakcijos visuomenėje, staiga apsimeta skriaudžiamas, kažkokios mitologinės diktatūros auka. Reikia skandalo! Tik kur jį paimti?

Bet ar visada Lietuvoje turi būti toks atlygis už sąžiningą darbą? O gal jau politika paversta sąžinės antonimu, ir dabar kol kas niekas neranda užtektinai teorinių terminų, kurie užmaskuotų sąžinės spragas?

Ministras Pirmininkas apgalvotai sudarė dabartinę Vyriausybę, kurią patvirtino Lietuvos Prezidentė. Birutė Vėsaitė, ūkio ministrė, turi didelę politinės veiklos patirtį. Ji jau spėjo pasirodyti kaip veikli ir iniciatyvi  savo darbo srityje. Lietuva netrukus pradės pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai. Ūkio ministrė B.Vėsaitė yra asmenybė, turinti ryškių vadovavimo gebėjimų, be to, gali laisvai bendrauti ne viena ES kalba. Ji – sąžininga ir principinga. Sakyčiau, LR Seimas galėtų rinkti ją Seimo Pirmininko pavaduotoja. Palinkėčiau B.Vėsaitei būti tvirtai ir ištverti oponentų spaudimą.

Atgal