VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Vyr. redaktoriaus straipsniai

2013 02 22. Dirbkime šviesai

Algirdas Pilvelis

Didelis lyg mažas siekia meilės rankų.  Pavasaris  veriasi šviesa, paliečia kiekvieną širdį. Turime būti amžinai ištikimi savo mylimai Tėvynei ir valstybei, skirti visas jėgas, kūrybiškumą, kad  kuo greičiau būtų matyti gyvenimo gerėjimas mūsų šalyje.

2004 metais kandidatuodamas į Lietuvos prezidentus A.Pilvelis siūlė būsimos Vyriausybės struktūrą, jos narius vadovaudamasis jų pasiekimais.

Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas ieško viceministrų kėdėms kandidatų. Du iš tuomet siūlytų vyrų ir dabar tiktų. Ignas Staškevičius jau dešimtis  kartų grūdindamasis bėgo maratoną. Be šio žmogaus nebūtų sukurta „Maximų“ sistema, tik  šio ekonomikos virtuozo dėka „Maximos“ jau yra uždirbusios kelis milijardus litų.

Kaip žinote, 2004 metais Prezidento rinkimus laimėjo  Rolandas Paksas. Tačiau jis nekreipė dėmesio į mano siūlytas į Vyriausybę asmenybes. O kuo visa tai baigėsi?.. Dabar šis žmogus, ko gero, neatsiklausęs partijos Tvarka ir teisingumas narių daugumos, bando susijungti su Darbo partija. Viktoras Uspaskichas deklaruoja esąs labai originalus ir išmintingas žmogus, gebantis parinkti tinkamiausius viceministrus. Man topteli - matyt, V.Uspaskichas nemėgsta talentingesnių už save žmonių.  Ir dabar jungimasis su R.Pakso vadovaujama partija Tvarka ir Teisingumas. Kas iš to bus?.. Abiejų lyderių politiniai koziriai yra menkoki.  Kam prireikė tokios naujos politinės jėgos, jei abu lyderiai vienas kitam tik trukdytų įvyksiančiuose rinkimuose į savivaldybių tarybas. Jų rinkėjų elektoratas gerokai subliūkš, nes tokiam susijungimui abiejose šiose partijose esama nepritarimo ir prieštaravimų. Remigijus Ačas, buvęs vienas R.Pakso rėmėjų, žiniasklaidoje pašmaikštavo, jog R.Paksas prieisiąs liepto galą, jeigu susijungtų su Darbo partija.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kol kas tyli, nors galbūt galvoja, kad piliečiai sudėlios viską į vietas. Galėčiau pasamprotauti kaip būsimas rinkėjas. Kas paskatino tokį vinguriavimą? Jeigu jau jungtis, tai su lietuvių tautos interesus puoselėjančiomis jėgomis. Nejaugi už šių procesų stovi kas nors pašalinis, bet stipresnis už juos abu? Iš pirmo žvilgsnio tai lyg ir „originalus“ sprendimas – lyg koks šokis prieš būsimus savivaldybių rinkimus.

R.Paksas  mano, jog juo, kaip buvusiu Lietuvos Prezidentu, dar pasitiki ankstesnieji jo rinkėjai, nes mena itin gražią inauguraciją.

Jeigu tu sąžiningai su meile dirbi Tėvynei, Tautai, vadinasi, eini į priekį, į šviesą, neši vilties žiburį.

Atgal