VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

08.17. Sukurta vienoda asmens atpažinimo žymių ir biometrinių duomenų rinkimo sistema

Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centre baigtas įgyvendinti nacionalinės Vidaus saugumo fondo 2014–2020 m. programos projektas Nr. LT/2017/VSF/5.2.2.2 „Darbo vietų HDR duomenims rinkti sukūrimas“ (toliau – Projektas).

Projekto tikslas – sukurti vienodą sistemą, skirtą asmens atpažinimo žymėms ir biometriniams duomenims rinkti ir jiems teikti į Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos habitoskopinių duomenų registrą (toliau – HDR).

Įgyvendinus Projektą, šalies apskričių vyriausiuosiuose policijos komisariatuose ir areštinėse buvo įsigyta 16 vnt. specializuotų darbo vietų, skirtų asmens atpažinimo žymėms ir biometriniams duomenims rinkti ir jiems teikti į HDR. Atsirado galimybė užfiksuoti nenustatytų asmenų atvaizdus, paimti biometrinius duomenis, taip pat ir kitus su asmeniu susijusio įvykio duomenis, juos apdoroti Policijos areštinių ir sulaikymo patalpų registre  ir perduoti įrašyti į HDR.

Sulaikius asmenį, įtariamą padarius nusikaltimą, galima asmens biometrinius duomenis operatyviai sulyginti su HDR esančiais duomenimis – tokiu būdu šie duomenys bus naudojami siekiant greičiau atskleisti nusikalstamas veikas, nustatyti asmens tapatybę, efektyviau atlikti tyrimą, greičiau ir kokybiškiau atlikti kriminalistinius tyrimus, užtikrinti nusikalstamumo prevenciją, viešąją tvarką ir visuomenės saugumą.

Atgal