VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

08.12. Rezervistai atnaujina žinias, kad prireikus sėkmingai galėtų dalyvauti šalies gynyboje

Savaitgalį Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų batalione (Vaidoto batalione) Rukloje (Jonavos r.) prasidėjo kartotiniai rezervo karių mokymai. Į mokymus pašaukta daugiau nei 200 parengtojo rezervo karių iš įvairių Lietuvos regionų. Tarp jų ir 8 kariai, iš užsienio valstybių atvykę į Lietuvą tam, kad atliktų pareigą Tėvynei.

 

Trijų savaičių trukmės mokymuose Vaidoto batalione kariai susipažins su naujausia Lietuvos kariuomenės ginkluote, technika, atnaujins taktikos, šaudymo ir topografijos įgūdžius, veikdami tiek individualiai, tiek padalinio sudėtyje.

„Kartotiniai mokymai yra būtini, norint palaikyti karinį pasirengimo lygį. Taip pat yra mano pareiga Lietuvai, kad prireikus galėčiau efektyviai dalyvauti šalies gynyboje“, – sako pašauktas atnaujinti karinių įgūdžių aktyviojo rezervo karys jaunesnysis eilinis Juozas Abišala iš Vilniaus.

Parengtojo rezervo karių rengimo tikslas yra atnaujinti karo prievolininkų karines teorines žinias ir praktinius įgūdžius bei supažindinti su Lietuvos kariuomenės naujovėmis, kad prireikus parengtojo rezervo kariai galėtų efektyviai dalyvauti šalies gynyboje.

Pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus, pašaukti į pratybas kariai aprūpinami apranga, maistu ir tarnybine gyvenamąja patalpa, jiems mokamas atlyginimas už tarnybos rezerve dienas, taikomos socialinės garantijos.

Rezervo kario atliekamos tarnybos aktyviajame rezerve trukmė - 10 metų nuo skyrimo į aktyvųjį rezervą (išleidimo į atsargą). Į aktyvųjį rezervą paskirti karo prievolininkai dalyvauja pratybose ir mokymuose  nuo 20 iki 60 dienų per tarnybos aktyviajame rezerve laikotarpį. Pratybų ar mokymų trukmę, periodiškumą ir programas nustato Lietuvos kariuomenės vadas. Planuojama, kad iš viso šiais metais įvairiuose kariniuose vienetuose karines žinias ir įgūdžius atnaujins apie 1,5 tūkst. Lietuvos kariuomenės parengtojo rezervo karių.

Lietuvos kariuomenės informacija.

Eil. Gintarės Kazlauskaitės nuotraukos.

Atgal