VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

07.28. „Sodra“ siunčia paskutinį raginimą teikti prašymus dėl skolų atidėjimo

„Sodra“ jau atidėjo įmokas beveik 1,5 tūkst. įmonių ir apie 2 tūkst. savarankiškai dirbančių gyventojų. Atidėtų įsipareigojimų suma siekia 24 mln. eurų. Kiti draudėjai raginami iki rugpjūčio 17 d. pateikti prašymą dėl skolos atidėjimo supaprastinta tvarka.

Iki šiol į „Sodrą“ kreipėsi per 13 tūkstančių draudėjų. Įmonės, kurios patyrė COVID-19 poveikį, yra nesumokėjusios maždaug 150 mln. eurų.

„Siekdama palengvinti verslo, patyrusio neigiamą ekstremaliosios situacijos poveikį, finansinę naštą, karantino laikotarpiu „Sodra“ netaikė jokių sankcijų dėl nesumokėtų įmokų.

Kaip numatyta įstatyme, dar du mėnesius nuo karantino pabaigos – iki rugpjūčio 17 d. – sudarome galimybę supaprastinta tvarka teikti prašymus dėl įmokų atidėjimo ir įsiskolinimo išdėstymo pasirinktam laikotarpiui.

Laiku pateikus prašymą, galutinis įsipareigojimų įvykdymo terminas gali siekti 5 metus, be to, nereikia pateikti dokumentų ir nebus taikomos palūkanos. Todėl raginame verslą žvelgti atsakingai į savo įsipareigojimus ir neatidėlioti prašymų pateikimo“ – sako „Sodros“ direktoriaus pavaduotojas Ježis Miskis.

 

Atgal