VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

12.20. Atėjo kilniausia Meilė

Vanda Vasiliauskienė

Mokėk pasiimti, kas tau duota... Viešpats sukūrė gamtą, padovanojo ir padėjo ant savo kūrybos stalo gausius lobius, kad jo mylimas Žmogus gyvenų ne tik sočiai, bet ir dėkingai. Kad atmintume  gyvenimo Pamoką – meilės, atlaidumo priešams, gailestingumo pamoką. Ar mes mokame atleisti skriaudas, gyventi be pykčio,  keršto, neapykantos? Nedejuoti, skųstis, bet ištvermingai nešti ant pečių kryželį?

Tuntai žmonių dar gyvena ir skęsta bedieviškume, neišsivaduoja iš piktojo vergystės. Šluoja nuo Viešpaties stalo godžiai gėrybes, jam neegzistuoja šalia esantis žmogus, gyvena savo „dvare“ it rojuje. Bedievis tiki savo fizinio kūno mirtimi, netiki sielos amžinumu. Tiki ar ne, Viešpats visiems teisingas, teks atsistoti akivaizdon prieš Viešpatį – Teisėją.  Teks kruvinom ašarom raudoti, ilgėtis amžinojo džiaugsmo ir ramybės.

Adventas yra metas, kai tikintieji apmąsto, daro kratą širdyse: ką nuveikė, ko ne, gailisi už Jėzaus Širdies įžeidimą, įskaudinimą, šventos aukos paniekinimą.  Per Švenčiausiąjį Sakramentą susijungia su Jėzumi Kristumi Dievu netikintis žmogus, doras žmogus susimąsto, giliau pažvelgia į savo gyvenimą. Viešpats laukia kiekvieno paklydėlio sugrįžtant...

Atleiskime ir artėkime prie Dievo, Bažnyčios. Tik taip sukursime katalikiškų šeimų garbingą Lietuvą.

Nuoširdžiausi linkėjimai Jėzaus Kristaus gimimo šventėje.

 

 

Atgal