VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

10.28. Sprendimai, kurie leis įsirengti terasą pigiau

Lauko terasa yra nedidelis statinys, tačiau pradėjus sudarinėti jos įrengimo sąmatą paaiškėja, kad ilgaamžė ir tvirta konstrukcija anaiptol nėra pigi. Kaip ir daugeliu atvejų, yra dalykai dėl kurių taupant teks sumokėti antrą kartą, tačiau yra ir vietų, kur permokėti tikrai nebūtina. Atkreipiame dėmesį į tris sprendimus, kurie gali ženkliai sumažinti terasos įrengimo išlaidas.

Terasos projektavimas

Gerai apgalvotas ir dėmesingai parengtas projektas leis tiksliai susidėlioti terasos įrengimo sąmatą bei nuosekliai planuoti darbus. Terasa priskiriama prie nesudėtingų statinių, todėl jos statymui nereikia gauti leidimo, tačiau prieš pradedant darbus būtina turėti projektą. Jo parengimą galite patikėti profesionalams arba padaryti patys. Įvertinkite, kokio ploto terasa reikalinga jūsų šeimai – ar norite nedidelės privačios erdvės lauke ar kaip tik ketinate rengti kepsnių vakarienes būriui bičiulių.

Individualūs poreikiai turėtų nulemti ne tik terasos dydį, bet ir apšvietimo sprendimus bei pastogės klausimą. Būtent šiame etape derėtų įsivertinti, kurie terasos elementai jums yra būtini, o kurių galite atsisakyti.

Terasinių lentų pasirinkimas

Turint terasos planą, kitas svarbus etapas, lemsiantis tiek terasos kainą, tiek ilgaamžiškumą yra patvarių terasinių lentų pasirinkimas. Renkantis terasines lentas tik pagal kainą, rizikuojate nusivilti jų kokybe nepraėjus nė metams nuo terasos įrengimo. Derėtų nepamiršti įvertinti, kiek reikės skirti lėšų bei laiko terasos priežiūrai, impregnavimui bei dažymui, nes net ir brangiausią medieną bus būtina prižiūrėti. Medžio plastiko kompozito terasinių lentų kaina yra didesnė nei pigiausios medienos, tačiau mažesnė už aukštos kokybės maumedžio terasinių lentų kainą. Svarbiausias WPC lentų privalumas yra tai, kad jos išliks atsparios vandeniui, temperatūros svyravimams, UV spinduliams ir kitokiam neigiamam atmosferos poveikiui. Be to, joms nereiks jokios papildomos priežiūros.

Montavimas

Terasos montavimas gali sudaryti net iki pusės terasos įrengimo sąmatos. Tai reiškia galimybę sutaupyti ženklią sumą. Žinoma, prieš imantis šios užduoties pravartu pagalvoti, ar turite visus reikalingus įrankius ir, visų svarbiausia, ar turite reikiamų įgūdžių. Galima pasinaudoti proga išmokti naujų dalykų, tačiau būtų apdairu prieš tai įvertinti, kiek kainuos įrankių nuoma bei kiek laiko galite skirti šiam užsiėmimui. Neįvertinus šių aplinkybių, planas sutaupyti terasos montavimo darbų sąskaita gali tapti brangesniu nei tikėjotės ir ilgiau nei norėtųsi užsitęsusiu užsiėmimu. WPC kompozito terasinėmis lentomis prekybos vietose galite įsigyti visus montavimui reikalingus tvirtinimo elementus bei gauti naudingų patarimų.

Terasos kainos skaičiuoklė

Projektuojant terasą ir dėliojantis sąmatą pasinaudokite nemokamais internetiniais įrankiais. Terasos įsirengimo kaina priklauso ne tik nuo terasos ploto, bet ir nuo kitų faktorių: ant kokio pagrindo ji bus statoma, terasos aukščio nuo pagrindo ir kt. Kainos skaičiuoklė leis greitai įvertinti, kiek atskiri sprendimai gali padidinti arba sumažinti terasos įrengimo kaštus. Paprastą ir aiškią skaičiuoklę rasite čia.

Atgal