VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

10.20.Vidaus saugumo dieną Katedros aikštėje – VRM tarnybų įranga ir technika

Šeštadienį sostinės Katedros aikštėje vyko Vidaus saugumo dienos renginiai. Visuomenei vidaus reikalų sistemos tarnybų pareigūnai pristatė savo profesijas, demonstravo ekipuotę ir ginkluotę, transporto priemones, specialiąsias priemones bei kitą įrangą.

Sostinės Katedros aikštėje - Vidaus saugumo diena. Eltos nuotr.

Renginyje pasirodė Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologai su tarnybiniais šunimis, apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mobilioji kuopa surengė imituotas riaušes.

Buvo galima pasimatuoti pareigūnų uniformas ir „tapus" pareigūnais įsiamžinti interaktyvioje fotostudijoje, kriminalinės policijos pareigūnai rodė, kaip imti pirštų atspaudus, o pasieniečiai demonstravo radiacijos kontrolės įrangą ir mokė, kaip atpažinti dokumentų klastotes.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai informavo, kaip pasiruošti ekstremalioms situacijoms, pristatė 72 valandų „išgyvenimo" kuprinę, prevencinę gaisrinės saugos priekabą, taip pat demonstravo, kaip saugiai sujungti elektros instaliacijos laidus, gesinti aliejų, rodė gesintuvų tipus, teikė informaciją apie gaisro signalizacijos rūšis.

Renginio svečiai buvo vaišinami pasienietiška koše, arbata, tarnybų palapinėse vyko edukaciniai užsiėmimai.

Atgal