VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

09 25. Taryba apsisprendė: privatūs vežėjai grįš į sostinės gatvės

Vilniaus miesto savivaldybės taryba šiandien pritarė jau trečią kartą teikiamam sprendimui, kad  privatūs vežėjai grįžtų į sostinės gatves. Planuojama, kad privatūs vežėjai į sostinės gatves turėtų grįžti ne anksčiau kaip kitų metų rudenį.
„Taryba patvirtino privačių vežėjų įtraukimo į bendrą viešojo transporto sistemą tvarką, todėl dabar galėsime pradėti rengti naujus konkursus. Tikimės, kad, atsiradus didesnei konkurencijai viešojo transporto sektoriuje, bus pagerinta viešojo transporto paslaugų kokybė“, - sakė Vilniaus viešojo transporto optimizavimo vadovas Kastytis Lubys.
Planuojama, kad su privačiais vežėjais, kurie laimės viešuosius konkursus, bus sudaromos ilgalaikės sutartys. Jos galios 7 metus, bet bus numatyta galimybė jas pratęsti dar 3 metams. Konkursus numatoma skelbti ne tik privežamiesiems maršrutams, bet pagrindiniams maršrutams, kuriuose 1 kilometro savikaina yra didžiausia.
Nuo pat pradžių įgyvendinant Viešojo transporto optimizavimą, buvo planuota, kad privatūs vežėjai bus prijungti prie bendros bilieto sistemos. Tai leistų keleiviams su Vilniečio kortele keliauti ne tik įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ autobusais ir troleibusais, bet ir privačių vežėjų transporto priemonėmis, papildomų bilietų pirkti nebūtų reikėję.
Šiam sprendimui pritarė ir Lietuvos nacionalinė vežėjų asociacija (LINAVA). Pasak organizacijos atstovų, Europos Sąjungos miestuose jau daugelyje metų egzistuoja ši sistema, pagal kurią dirba tiek savivaldybių autobusų parkai, tiek privatūs vežėjai. Visose į bendrą sistemą apjungtose viešojo transporto priemonėse naudojamas bendras keleivinio transporto bilietas, o tai ypač patogu gyventojams.
Atgal