VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

11 18. Lietuvoje viešėjęs FIA prezidentas akcentavo eismo saugumą

 

Aurelijus Morkūnas

Lietuvoje apsilankęs Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) prezidentas Žanas Totas (Jean Todt) akcentavo saugumo keliuose užtikrinimo svarbą.

 2010 metų pradžioje Jungtinių tautų organizacijos (JTO) Generalinė asamblėja paskelbė 2011-2020 metų laikotarpį Kelių eismo saugos veiksmų dešimtmečiu, kurio metu siekiama sustabdyti, o paskui ir sumažinti avarijų aukų skaičiaus plitimą pasaulio keliuose.

 "Man malonu, kad tapau pirmuoju FIA vadovu, atvykusiu į Lietuvą. Nežinojau, kad mano pirmtakai niekada nesilankė šioje šalyje. FIA jungia 250 klubų iš 149 valstybių. Kai buvau išrinktas FIA prezidentu, pažadėjau visus juos aplankyti. Per dvejus metus spėjau pabuvoti 90 šalių. Tikiuosi, kad mano vizitas padės suprasti FIA veiklą bei geriau pažinti mane, o man padės geriau pažinti federacijos narius, - ketvirtadienį Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo FIA prezidentas Ž. Totas. - Saugumas - visada buvo svarbi FIA veiklos dalis. Ryte susitikau su Lietuvos susisiekimo ministru ir viceministru. Kalbėjome apie saugumą keliuose, apie tai, kas padaryta per praėjusius dešimt metų ir kas bus daroma ateityje, kad situacija keliuose gerėtų. Pasaulyje per daug žmonių žūsta avarijose. Lietuva gali būti pavyzdys kitoms šalims, kaip gerinti saugumą keliuose. Prie to, kas pasiekta per kelis praėjusius metus svariai prisidėjo ir vyriausybinės institucijos bei automobilių sporto organizacijos".

Pasak FIA prezidento, federacija daug dėmesio skiria ir talentingų lenktynininkų ugdymui.

LASF prezidentas G. Furmanavičius priminė, kad Lietuvos atstovas Jonas Gelžinis pateko tarp 30-ies kandidatų į FIA Jaunųjų lenktynininkų akademijos programą.

Atgal