VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

01.31. Lietuvą ir Izraelį sujungs tiesioginiai skrydžiai

Baigdamas vizitą premjeras Saulius Skvernelis susitiko su Izraelio Ministru Pirmininku Benjaminu Netanyahu ir aptarė abiem valstybėm svarbius klausimus.

LR Vyriausybės nuotr.

„Labai vertiname draugiškus ryšius tarp abiejų valstybių. Lietuva yra Izraelio draugas ir balsas tiek ES, tiek tarptautinėse organizacijose. Jau daugelį metų puoselėjamas tarpusavio supratimas, plėtojami ekonominiai, moksliniai ir kultūriniai ryšiai, ypatingai vertiname Izraelio pastangas stiprinti taiką ir saugumą kovojant su terorizmu“,- sakė premjeras.
Susitikimo metu ypatingas dėmesys buvo skiriamas ekonominių santykių raidai. Akcentuota, jog Lietuva pasirengusi toliau gerinti reguliacinę aplinką, kad Izraelio verslo bendrovės galėtų kuo greičiau įsikurti. Pabrėžta, jog itin svarbus būtų Izraelio komercinių bankų susidomėjimas Lietuvos bankininkystės sektoriumi. Taip pat kalbėta apie glaudesnį startuolių bendradarbiavimą, Lietuva galėtų sudaryti itin palankias sąlygas Izraelio startuolio įsikūrimui. Didelis potencialas regimas plėtojant bendradarbiavimą gyvybės mokslų, lazerių srityje.
Sutarta, jog bus pradėti tiesioginiai skrydžiai, kurie būtų vykdomi kasdien ir žymiai praplėstų Lietuvos ir Izraelio bendradarbiavimo galimybes. Tikimasi, jog didelį impulsą ekonominių santykių plėtrai suteiks artimiausiu metu į Lietuvą atvykstanti Izraelio verslo misija.

Atgal