VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

01.18. Lietuva trauksis iš Transeuropinio geležinkelio kredito fondo susitarimo

Lietuva pasitrauks iš Transeuropinio geležinkelio (TER) kredito fondo susitarimo dėl bendradarbiavimo, posėdyje nutarė vyriausybė. 

Susisiekimo ministerija tokį pasiūlymą argumentavo tuo, kad susitarimo tikslai – infrastruktūros plėtojimas, geležinkelių technikos ir technologijų tobulinimas ir derinimas – dubliuojasi su kitų organizacijų, kurioms priklauso Lietuva, veiklos tikslais ir sprendžiamais klausimais.

Lietuva priklauso Tarptautinio geležinkelių transporto organizacijai, Geležinkelių bendradarbiavimo organizacijai, dalyvauja įvairiuose Europos Komisijos formatuose, todėl dalyvavimas, pasak ministerijos, minėtoje organizacijoje nekuria šaliai pridėtinės vertės. 

„Tai yra techninis susitarimas. Jis neneša praktinės naudos, darbuotojai nelabai ir važiuoja į susitikimus, o narystė kainuoja beveik 10 tūkst. eurų per metus“, –  sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Pasak ministro, TER veikla yra labiau apžvalginio pobūdžio, t. y. apžvelgiami šalyse narėse vykstantys ir planuojami plėtros planai, o konkrečios rekomendacijos nėra teikiamos, todėl Lietuvai išstojus iš TER ir toliau bus užtikrinamas geležinkelių transporto saugos ir infrastruktūros plėtros klausimų sprendimas. 

Denonsavus susitarimą, bus sutaupytos valstybės biudžeto lėšos – po 8730 eurų kasmet. Tiek atsieina kasmetis nario mokestis.

Atgal