VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

11.08. Atšvaito vien turėti nepakanka, reikia jį nešioti taisyklingai

Kauno apskrities policijos pareigūnai, linkėdami vairuotojams atidumo kelyje bei kantrybės keliuose, pėstiesiems primena nepamiršti atšvaitų, kurie yra būtini tamsiu paros metu ar esant blogam matomumui. Pėstieji turėtų taip pat pasirūpinti, kad tokį saugantį ženklą taip pat užsidėtų artimieji ir kad visi eismo dalyviai kelyje būtų gerai matomi. 
"Visi kartu turime užtikrinti visų eismo dalyvių saugumą kelyje, ypač pačių mažiausiųjų. Tamsus paros metas vis ilgėja. Rytais, skubant į darbus ar ugdymo įstaigas, bei vakarais, grįžtant namo, yra tamsu, tad pėstieji kelyje tampa sunkiai pastebimi. Dėvint atšvaitą, pėsčiojo matomumas padidėja iki penkių kartų", - pabrėžia Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkė Šarūnė Dzimidaitė, pridurdama, kad atšvaitų yra pačių įvairiausių formų ir spalvų, tad lengva išsirinkti sau tinkantį bei patinkantį.
Taip pat pareigūnai primena, kad vien turėti atšvaitą nepakanka, nešioti jį reikia taisyklingai. Atšvaitas turėtų būti matomas iš visų pusių. Pakabinamas atšvaitas segamas į palto ar striukės dešinę kišenę ir, einant keliu, privalo būti iš jos išimtas. Juostinį atšvaitą reikėtų dėti aukščiau riešo ant dešinės rankos, kad, einant kairiąja kelio puse, atvažiuojantys automobiliai apšviestų šviesą atspindintį atšvaitą ir taip vairuotojai pastebėtų pėsčiąjį. Pravartu turėti du atšvaitus - ant abiejų rankų arba prie abiejų kišenių. 
Mažas, vos vienas į delną telpantis daiktas gali išsaugoti gyvybę kelyje. Atšvaitas - viena iš efektyviausių priemonių, kuriai padedant, neapšviestuose kelio ruožuose automobiliu važiuojantis vairuotojas gali jau iš tolo pamatyti einantį žmogų ir tokiu būdu išvengti skaudžios nelaimės kelyje.
Atgal