VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

08.12.A. Merkel atmeta konkurentų siūlymus įvesti elektromobilių kvotas

 Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį atmetė konkurentų socialdemokratų siūlymą šalyje įvesti elektromobilių kvotas teigdama, kad toks planas būtų per daug komplikuotas. Apie tai rašo „Reuters".
Socialdemokratų lyderis Martinas Šulcas (Martin Schultz) tokią idėją išreiškė penktadienį. Jo teigimu, kvotos tiek Vokietijoje, tiek Europos Sąjungoje (ES) skatintų automobilių pramonę tobulėti.

„Nemanau, kad elektromobilių kvotos idėja yra tinkamai apgalvota. Ką darytume, jei šalys kvotų nesilaikytų? Ar žmonės nebegalėtų pirkti benzinu varomų automobilių?", - Dortmunde svarstė Vokietijos krikščionių demokratų sąjungos lyderė.

Vietoje to, A. Merkel siūlo sukurti platesnę strategiją, kuri padėtų gamintojams pereiti prie elektromobilių gamybos.

„Mums reikia greitų inovacijų. Ten, kur kompanijos nesugebės susitvarkyti vienos, valdžia turės būti šalia jų ir padėti", - pažymėjo kanclerė.

Automobilių pramonė yra didžiausia Vokietijos eksportuoja, sukurianti apie 800 tūkst. darbo vietų. Tačiau šalies politikai baiminasi, kad Vokietijos pramonė atsilieka tobulindama naujausias technologijas ir infrastruktūrą, kaip to pavyzdį įvardydami „Volkswagen" prieš porą metų supurčiusį emisijų skandalą.
Atgal